1029384636 Kızlar yeni sezeryan oldum , çok merak ediyorum diğer doğum yine sezeryan mi olur yoksa normal doğum olma şansı var mı ? Birde arada kaç yıl beklenmeli ? Sezeryan veya normal için ? 🌺
lceLady 1029384636 sezeryan için doktorlar en az 2 yıl dıyor. Ama gecen yazan bayanlar vardı burda peşpeşe gebe kalanlarda olmus.15 aylık oglum var bende tekrar düşünüyorum diger 2 dogumum sezeryan. Ssvd tabiki olur bunu doktorunuz ile gorusmeniz lazım. Her doktor ssvd yapmıyor. Belli bir haftadan sonra doktor dikişlerinize bakıp o sekilde doguma karar veriyor
src414141 1029384636 oluyor ama cesaret lazım tabi bide riske atmaya değermi bende çok araştırdım sonuç ikinci sezeryanimi olmaya karar verdim ve oldum
superrrmom 1029384636 SSVD yani sezeryan sonrası vajinal Doğum demek doktorlar genelde en az 2 sene diyor ama kendi doktorum sene ile ilgisi olmadığını rahmin toparlanması ile ilgili olduğunu söylüyor tabiki böyle bir şansın var ikinci çocuğu düşündüğünde doktora önce muayene olup sonra çocuk planlarsan daha iyi olur diye düşünüyorum
1029384636 lceLady Bir diğer korkum da işte ya hamile kalırsam korkusu , tekrar aynı yerden kesecekler faln korkuyorum
1029384636 superrrmom Tüm normal doğum sancılarımi çektim son anda bebgin yüzü ters dönünce sezeryana alındım. Çok zor geçti ve hala geçiyor ikinciye korkuyorum
src414141 1029384636 yani doğum yeterince Zorlu bir olay zaten bide Kendi kendimize risk olusturmayalim dedim ilk sezeryanim da zor geçmemişti oldum gitti pişman değilim.
lceLady 1029384636 Yo korkacak bişey yok. Cok cabuk toparlanıyorsunuz aynı degısen bısey yok.bende ssvd dusunmustum doktorum tabiki olur demişti.siz isteyin yeterki demişti ama riskleride var bebek ve sizin için.önce bunu size anlatiyor kabul ederseniz size kalmıs. 28.haftadan sonra dikiş kontrolu yapıyor doktor.hersey normalken ters bir durum olmazsa ssvd olur. Ayrıca söyle bişey var ki cok sacma. Diyelim normal dogum 500₺ sezeryan 1000₺. Siz ssvd olacaksiniz sizden 1500₺ alıyor. Yani hem normal hem sezeryan ucreti 🤷♀️
rua_da_senhora_das_verdades 1029384636 sezeryan sonrası normal doğum diye sayfalar var ınstagramda falan. Bir-çok doğum hikayesi vb var. Belki bakarsınız
Acars 1029384636 oluyor ama ne kadar süre geçmesi gerek bilmiyorum. kolan hastanesinde Murat bey var ssvd destekçisi bi doktor ben ilk doğumum için gitmiştim normal olsun çok istedim ama oğlumun hiç gelmeye niyeti yoktu sezeryan oldum ikinciye niyetlenirsem Murat beye gideceğim yine belki bu sefer normal olur 😄
Duygu_52AK 1029384636 Tabikide böyle birşey mümkün en az 2 yıl geçmesi gerek diye okumuştum🌸benimde ilk doğumum Sezeryan oldu ama ben kısa sürede toparlandım o yüzden 2.ci olursa Sezeryan olmak isterim çünkü cesaretim yok riske atmak istemem açıkçası 😇😍
1029384636 Duygu_52AK Benm sezeryan sonrası çok zor geçtiği için normal istiyorum ikiciye , bebeğimle daha iyi ilgilenebileyim diye . Bana bakacak doğru düzgün kimsem de yok , en çok bunun için aslında istiyorum
Duygu_52AK 1029384636 şöyle söyleyebilirim vanijal doğum başlar ama sezeryan olmanız gerekebilir yani dikişiniz ya da rahim yırtılması gibi sorunlar olabiliyor imkansız değil tabikide ssvd yapan birçok kişi var araştırın doktorunuzla görüşün derim😊
Duygu_52AK 1029384636 Anladım canım doktorun bu durumu desteklerse gönül rahatlığıyla normal doğum yapabilirsin
BuseBlt 1029384636 2 sene sonra normal doğum oluyor diye biliyorum. Benim arkadaşım sezeryandan 5 sene sonra normal doğum yaptı