stillwasser ben türkiyeye tatile gittiğimde doğum yaptığımda ve ilk aylarda muayenesini yapan doktora gittik bir yaş muayenesi için bir de epey iştahsızdı sadece meyve yemek istiyordu. ben öyle diyince kan testi istedi genel değerlere bakıldı aslında demir iyi çıkmıştı ama hemoglobin düşüktü. demir takviyesi verdiler bu devletin verdiği ilaç o çok kötü yapmıştı hiç uyumadı çol huzursuzdu değiştirdik kidswell mi ne öyle bir ilaca başladık onun hem tadını sevdi hem de iştahını açtı biraz. bir şişe bitince bırakmıştık biz. şişe bitiminden birkaç gün sonra gp’ye gittik öyle kayıt olmak ve genel muayene için. bu ilacı kullandığımızı ama bittiğini söyledim ve sonuçları gösterdim. en az iki ay kullanmam gerektiğini söyleyip kiddix diye bir demir takviyesi verdi eşdeğeriymiş. bu hafta ikinci şişe de bitti. gp ilk gittiğimizde ilaç bitince tekrar kan testi yaptırmam için bir yazı verdi değerlerin düzelip düzelmediğini görmek için. bu hafta o kağıtla gidip tekrar kan vericem.
hatta türkiyede kan alırken direkt aldılar canı acır mı vs diye düşünmeden burda kendi doktorumuz önden emla kremin bantından yazdı canı acımasın diye.