Mervekerem dışarıda elimi tutmazsa ya elimi tut ya bebek arabası diyorum seçenek sunuyorum seçenek sununca kendi kararı olduğunu düşünüyorlar , kolay kolay hayır demem hayır dediysem dünya yıkılsa dönmem. Bunu cok denedi saatlerce ağladığı oldu dönmedim o yüzden bir şeye hayır dersem diretmemeyi öğrendi. Ama her şeye hayır demem orta yolu bulmaya çalışırım. Bunu genelde beceremiyoruz gözlemlediğim kadarıyla önce aileler hayır diyor çocuk ağlayınca yapıyorlar. Hayır dillerine pelesenk olmuş , çok sık söylüyorlar çocuk direnince de yapılıyor o zaman çocuk sınır kavramını öğrenemiyor. Elbette bende catısma yaşıyorum gecen denize gittik güneş kremi sürdürmemek için direndi direndi direndi , önce zararlarını anlattım olmadı. O zaman arabaya döneriz dedim. Agladı aldım kucağıma arabaya götürdüm madem biz burada oturalım dedim. Arabada da ağladı, sonra sakinleşince, tamam annecim güneş kremi sürelim dedi. İndik Deniz kenarına güneş kremini sürdü ve bir daha güneş kremi sorunu yasamadık. Boşuna tehdit etmemek de lazım. Ben arabaya gideriz deyip gitmeyip yılsaydım bir daha güneş kremi süremezdim. Biz ne kadar zorlayıcı olmadan net olursak onlarda o kadar uyumlu oluyorlar diye düşünüyorum. 32 aylık bu arada.