[silindi] Bebeğim 2buçuk aylık sürekli eli ağzinda emzik de tutturamadik kaç tane denesek tutmadi ben de elini ağzinda gördükçe sürekli emziriyorum en geç 1 saatte bir yarim saatte bir emiyor mesela ama uyuyunca uyandirmiyorum gece hatta 5 6 saat uyuyor uyaninca emiyor. Sizce çok mu emziriyorum herkes çocuk şişman oldu emzirme bu kadar diyor. Kilonun bebeğe zararı var mı sizce 2 3 aylık bebek en fazla kaç kilo olmali ki? Sağlik ocağindaki hemşire böyle bi uyarida bulunmadi zarari olsa söylerdi diye düşnüyorum sonuçta mama vermiyorum ayrıca emekledikçe yürüdükçe zaten hareketten kilo alımı yavaşlar haksiz miyim kızlar tecrübe sahibi anneler bebek anne sütüyle obez olur mu?
Deletedmom280 [silindi] anne sutu obez yapmaz cnm bbgn emmk istemezse zaten emmz sen ne kdr meme verirsen ver sen milletin bos laflarına bakmak emzır bebegını
Mihrican_21_ [silindi] benimkide 2 buçuk aylık aynı seninki gibi eli ağzında hep ve bende acaba aç mı diyip emziriyorum anne sütü obez yapmaz bakma sen etrafa canın istedikce bebek istediği sürece emzir
[silindi] Ayrica sütüm bazen olmuyor bazen az oluyor öyle sütü fışkırıp da buzlukta depolayanlardan değilim
Farahzeynep Elini ağzına sokması, eline tanımaya çalıştığı için. Her bebek yapar o aylarda, aç olduğu anlamına gelmiyor, müdahale etmeyin. Elini, yumruğunu bol bol yiyecek. Benim kızım kebap yiyormuş gibi yerdi elini, doktor kendini kusturana kadar sokabilir yumruğunu ağzına sakin müdahale etme demişti 🙄
[silindi] Farahzeynep müdahele etmeyim ama eller hep yumruk toz birikiyor parmak aralarinda sürekli yikasam da illaki oluyor elini hep temiz tutmak mümkün değil ki aynen dediğiniz gibi kebap yer gibi yiyor ya elini
GonulAyd Anne sütü obez yapmaz aksine besler ama cok emziriyorsun gece 5-6 saat uyumasi cok normal doktoruma özellikle sordum bebeklerde normal gece uyuma alıskanlgı kazanıyolar. Birde cok doyduysa ve uyku tatlı geliyorsa uyanmaz uyanmasında bölme uykusunu. Uyandignda emer. Acıksa kendi uyanir zaten
[silindi] GonulAyd evet ilk başta endişeleniyordum aç kaliyor diye bakiyorum açken uyuyamiyor bile akşam sütüm çok gelince uzun süre tok tutuyor demekki
[silindi] Mihrican_21_ sürekli emziriyorum ben de hem de kendini güvende hisseder psikolojik açidan da güzel bir sey sonuçta canm haklisin
[silindi] Gyed 7kilo şuan🤷♀️zaten doğduğunda 3buçuk kilodan fazlaydı işte 2 buçuk ay oldu anca bu kadar olur zaten diye düşünüyorum
Farahzeynep [silindi] tamam şu an elini tanımaya çalışıyor, onlar herşeyi ağızlarına götürerek tanıyorlar, ayakları eriştiğinde onları da yiyecek, bunu engellemeniz gelişiminin geri kalmasına neden olur. Ki diş çıkarma döneminde her bulduğunu sokacak ağzına.
[silindi] [silindi] acaba gerçekten obezite yolunda mi gidiyoruz 🙁 bazen nefes alirken degisik sesler geliyor kilodanmi diyorum ne zormuş ya annelik
Burcinersoz [silindi] doktor bana istedikçe ver dedi bnde verdim zaten sürekli şakır şakır süt gelmiyor istesede belli bir miktarın üstünde ememez sonuçta içi boşalıyor😂 bence birşey olmaz ben hep verdim 3 aylık obez falanda değil.
[silindi] Cemrem19 ilk iki hafta sütüm çok gelmedi mama verdik belki o dönemde de biraz hizli almiş sobradan üstüne eklenmiş olabilir