Nurtupu Merhaba kızlar. 6 ay 15 günlük kızım var. Ek gıdaya bikaç gündür başladım. Yoğurt çorbalar haşlanmış sebzeler meyve püreleri. Ama kızım ne versem tükürüyor ağzını kitliyor resmen kaşığı ağzına yaklaştırınca. Haşlanmış sebzeleri falan eline veriyorum zaten kendi yemeyi seviyor ama kaşıkla yedirmeye nasıl alıştırıcam bilmiyorum. Oyunla şarkıyla oyalamaya çalışıyorum ama ağlama krizine girdi bugün. Zorlamadım kaldırdım. Sizler nasıl alıştırdınız. Ne yapabilirim bu konuda ?
NeclaDefne Nurtupu belki hazır değildir zorlamamani tavsiye ederim. Seni yemek yerken görsün bol bol ağız hareketlerini taklit etmeye başlar sonra elindekine uzanmaya çalışır veee bir bakmışsın ikinci lokmayı istemeye sabri kalmamış 😊
elfhuma19 Nurtupu Bizimkide havucu falan sevmedi ama zoelamadım sonra devam edin doktorum öyle demişti zamanla düzelir inşallah
Nurtupu Sofrada hep birlikteyiz zaten elimdekini alıyor kendi yiyor. Zaten sorun da bu. Herşeyi kendi yemek istiyor. Katı gıdaları veriyorum eline gayet güzel yiyor ama işte kaşık kullanmamız gerekiyorsa orda sıkıntı yaşıyoruz. Deniyorum eline veriyorum demekki hazır bunu yapabileceğini düşünüyor diye. Ama ağzına gidene kadar o yoğurt veya çorba kaşıktan akıp gidiyor tabi.