ncyesr Kızlar selam kızım 9 aylık olacak. Ne gündüz nede gece uykumuz yok. Tükenmeye başladım eğitmenler de meblalar belli şuan verebilecek durumum yok ama kızımın kendi kendisine uyumayı öğrenmesini istiyorum. Nerden başlamalıyım ne yapmalıyım şaşırdım kaldım. Yok mu benim gibi anneler.eğitmensiz olmaz mı bu iş. Tecrübelerinizi paylaşırmısınız.birbirimize yardımcı olalım ❤️
AcarHHF ncyesr tabiki olur neden olmasın . Biz yaptık sayılır bu gece 7.gecemizdi .hamdolsun güzel gidiyor diyebilirim. Önce bebeğinizin gündüz uykularını düzene koymalısınız . Gündüzleri uyandıktan kaç saat sonra uykusu geliyor .mesela 3 saat diyelim .3 saat dolmasına 5 _10 dk kala önceden belirlediğiniz ve bebeğinizin sevdiği sakin bir rutin belirleyin .mesela kitap okumak gibi.eline de zararsız bir ayıcık vs. Belki bir pış pış sesi de olabilir. yani bu eklemelere bebeğiniz alışırsa ayıcığı gördüğünde sesi duyduğunda uyuması gerektiğini anlar. Yatağına bırakıp gitmek bana göre değildi o yüzden kendi yatağımızda döne döne birlikte yatarak uyuyoruz sonra yatağına alıyorum. O size kalmış. Gece uykusu için loş bir ışık olmalı. Belki öncesinden ılık bir duş masaj olabilir .emziriyorsanız 10_15 dk öncesinden duştan sonra emzirin. Huzursuz oldukça kucağınıza alın odada gezinin.45 dk içinde uyumadıysa ki ilk denemelerde bu olacaktır .odadan çıkarın sakin oyunlar oynayın yarım saat sonra tekrar deneyin.ya da çok krize girecek kadar ağlıyor ve sakinleşmiyorsa 45 dk yıl beklemeyin.yani demem o ki bebeğinizi iyi gözlemleyin esnek olun.1 haftada olmasın 20 günde olsun ne siz ne de bebeğiniz yıpransın. Bir de istikrarlı olun. Katı değil istikrarlı lütfen. Allah yardımcınız olsun.bebeğinize sağlık sıhhat huzurlu uykular dilerim …
Selinaras Benim bebeğim de 4,5 aylık bende aynı sorundan sikintidayim asla bensiz uyumuyor hep memede uyuyor gündüzleri derin uykuya dalamiyor, tecrübeli birileri lütfen biseyler yazsin
ncyesr Selinaras kızlar korkmayın deneyin dün gözü kararttım başladım dua etmeye Allah’ım yardım et işimi kolaylaştır diye e.kızım kucakta,ayakta sallanarak uyuyordu eve salıncak bile aldım o kollarımda sallana sallana uyurdu.salla duru denemiştim daha önce ama başarılı olmadı bende durduğum onda başını kaldırıyordu.yere yorgan serdim ikimizde uzandık ilk önce kitap okudum 5-10 dk kadar sonra telefondan pış pışlı süpürge sesi açtım bizim vazgeçilmezimiz çok oynamadığı emzik oyuncağınımız vardı küçük bi köpek onu verdim koynuna ilk deneme 31 dk sürdü az pışpışladım saçını sevdim yüzünü sevdim döndü durdu biraz mızırdandı ama 31. Dk da uykuya daldı
ncyesr yagizinannesiiiiiiiiii Selinaras kızlar korkmayın deneyin dün gözü kararttım başladım dua etmeye Allah’ım yardım et işimi kolaylaştır diye e.kızım kucakta,ayakta sallanarak uyuyordu eve salıncak bile aldım o kollarımda sallana sallana uyurdu.salla duru denemiştim daha önce ama başarılı olmadı bende durduğum onda başını kaldırıyordu.yere yorgan serdim ikimizde uzandık ilk önce kitap okudum 5-10 dk kadar sonra telefondan pış pışlı süpürge sesi açtım bizim vazgeçilmezimiz çok oynamadığı emzik oyuncağınımız vardı küçük bi köpek onu verdim koynuna ilk deneme 31 dk sürdü az pışpışladım saçını sevdim yüzünü sevdim döndü durdu biraz mızırdandı ama 31. Dk da uykuya daldı
ncyesr berenkus_ Selinaras kızlar korkmayın deneyin dün gözü kararttım başladım dua etmeye Allah’ım yardım et işimi kolaylaştır diye e.kızım kucakta,ayakta sallanarak uyuyordu eve salıncak bile aldım o kollarımda sallana sallana uyurdu.salla duru denemiştim daha önce ama başarılı olmadı bende durduğum onda başını kaldırıyordu.yere yorgan serdim ikimizde uzandık ilk önce kitap okudum 5-10 dk kadar sonra telefondan pış pışlı süpürge sesi açtım bizim vazgeçilmezimiz çok oynamadığı emzik oyuncağınımız vardı küçük bi köpek onu verdim koynuna ilk deneme 31 dk sürdü az pışpışladım saçını sevdim yüzünü sevdim döndü durdu biraz mızırdandı ama 31. Dk da uykuya daldı
yagizinannesiiiiiiiiii Oğlum 5 buçuk aylık bende yardım istiyorum bensiz uyumuyor gündüz hiç dalamıyor gece de 3 e kadar uyutmaya çalışıyorum sürekli meme de olmak istiyor
ncyesr yagizinannesiiiiiiiiii annelerimiz bizi nasıl uyuturmuş anlamadım vallaha o zaman uyku eğitimi falan da yoktu 😂 rabbim yardımcımız olsun
ncyesr Gün ilk deneme 31 dk(11:51) 29 dk uyudu İkinci deneme 14:05 başarısız 14:21-14:26 emerek uyudu 50 dk uyudu Üçüncü deneme 21 dk (17:20-17:41) 35 dk uyudu Dördüncü deneme 8 dk (20:30-20:38) 34 dk uyudu Gece uykusu 22 dk (22:58-23:20) 00:38 rüya öğün 2-6 emmeye uyandı 10.00 da kalktık Gece uykusuna dalmakta zorlandık ilk günde sürekli döndü mızırdandı biraz ağladı ellerimi tutmak istedi poposuna pışpışlamama izin vermedi
ncyesr Az önce de ilk gündüz uykumuza yattık 6 dk da uyudu. Ben başlarken çok korkuyordum benim çocuğum uyumaz alışamaz ben yapamam biraz tez canlıyım ama korktuğum gibi olmadı her çocuk farklıdır ama bi deneyin