Tosbaaalp ben 1 2 kez denedim başarılı olamadım ama eğitim alan birkaç arkadasimdan öğrendiklerimi size aktarayim.Ayrica aglatmadan uyku eğitimi yok buna hazırlıklı olmalısınız . şöyle ki birkaç yöntem var öncelikle bir uyku rutini emzirme ( memede uyumasina fırsat vermeden) alt değiştirme kitap okuma belki bir banyo evdekilere iyi geceler deme vs olmali uyku rutini den sonra bir uyku arkadaşı battaniye vs de olabilir sonrasında da ister sandalyeyle besiginin başında bekleme yöntemini kullanırsınız zamanla sandalye izin konumunu uzaklastirarak en sonunda odadan çıkarsınız yahut yatir kaldır yöntemini uygularsiniz belki 100 kere yapacaksınız uyuyana kadar maksat yanındayım ama kendin uyuyabilirsin demek yahut yatağına koyup belirli aralıklarla sevip okşayıp uyku vakti olduğunu söyleyip odadan çıkabilirsiniz.bir de eğer düşünüyorsanız yumuşak bir geçiş yapabilirsiniz şöyle ki sallayarak uyutuyorsaniz tam dalmadan yatağına koyup sss pat yöntemiyle uyuyabilirsin bebeğiniz küçük olduğu için ise yarayacaktir ya da emziriyorsaniz yine aynı şekilde dalmaya yakın yatağına koyup gözünü yataginda kapatmasını sağlayabilirsiniz . Bana göre uyku eğitimi güzel ve üzerine dusuldugunde anneyi rahat ettiren bir yöntem tabi uykunun bebeği büyüttüğü de bir gerçek.Benim oğlum ilk denemede 2 saat aglamisti bir daha da denemedim pismanligim olarak kalan bir anı oldu bende dış çıkardık koynumda uyudu 6.hastalik geçirdik keza öyle çok araştırdım çok didikledim bu konuyu ama şu an oglumun gündüz uykulari da gece uykulari da düzeldi gündüz yarım saatten fazla uyumazdi gece her 45 dakkada kalkardı dongulerde hep uyanirdi ama büyüdü ve uykular düzene girdi 9.aydan sonra daha uzun uyumaya başladı şu an 13 aylık ben sadece uyanik kalma süresine ve gün içinde alması gereken uyku saatine dikkat ettim uyansa da geri uyuttum öyle öyle alıştı ... yapmak isterseniz tavsiyelerim bu yönde sormak istediğiniz olursa cevapların kolay gelsin