Aselmira01 Merhaba kızlar bebeğim 10 aylık ve hiçbir şekilde ek gıdayı tüketmiyor 😔 blw denedim olmadı, kendim verdim olmadı 😢 Bu şekilde olup ergoterapiste giden oldu mu?
Deletedmom_61 Aselmira01 9 ay 12 günlük bebeğim benimkide asla almıyor sadece anne sütü götürdüm çocuk doktoruna ona buna sordum ama dediklerinide yapsam malesef olmayinca olmuyor pes ettim ağız kilitliyordu en azından o huyu kalktı alışır umuduyla gidiyoruz bakalım
G_ze Benim bebegimde yemiyor sadece meyve yiyor ama ergoterapistlik bir durum olduğunu düşünmüyorum malesef bazıları ek gidayi reddediyor bende çözüm ariyorum
Aselmira01 G_ze yeme bozukluklarına da bakıyorlar onun için sordum, acaba yardımcı olabiliyorlar mı? Benim bebeğim hiçbir şey ağzına almıyor aldığı gibi tükürüyor 😢
Aselmira01 Deletedmom_61 ben bir süre ara verdim unutsun diye başlayınca gene aynı 😰 değişen bir durum olmadı
G_ze Memeye guvendikleri için yemiyor doktor zamanla alıştır diyor ama alismiyor malesef meme azaltarak yöntem denedim ben azalttım ama oğlum azaltmadi🤣
Aselmira01 G_ze ben de baya azalttım gece beslenmesini kestim sabah ek gıdaya kadar hiçbir şekilde meme vermiyorum ama gene de ek gıdada ağzına verdiğim gibi tükürüyor. Doktora götürdüm 6. ayından beri gelişmemiş kilosu aynı üstelik son haftada kilo vermeye de başladı 🥲 ne yapacağımı şaşırdım (sütüm de çok değil) ama ek gıdayı kesinlikle istemiyor 😥
G_ze Aselmira01 kilosu az ise gece beslenmesini kesmeseydin keske geceyle alakalı bir durum değil yemeyen cocuk yemiyor sabahları pankek yap içine ne bulursan koy kandırarak yedir birde oyle dene bakalim ben öyle yapıyorum artık
G_ze Aselmira01 Aselmira01” meyvedemi tüketmiyor doktor ne dedi peki bu ek gida için kandırarak yediriyorum ben artık istediğin kadar yemiyor ama yinede yiyor mesela sevdiği birsey varsa benim bebeğim kuru üzümü çok seviyor onu önüne koyuyorum kendisi onu alıp agzina açarken ben yemeğini veriyorum hic istediğim bir durum değildi ama mecbur kaldım 😀
Aselmira01 G_ze pütürlü hiçbir şekilde ağzına almıyor; biz yerken ekmek istiyor veriyorum ağzını da açıyor ama ağzına alması ile tükürmesi bir oluyor 😥 pankek kaç defa yaptım eline verdim ama mıncıklayıp atıyor ağzına vermeyi denedim verdiğim gibi tükürdü 😔
Aselmira01 G_ze meyve de tüketmez; sevdiği hiçbir şey yok 😔 sadece oyuncaklarını ağzına götürüyor emme hareketi yapıyor. Sevdiği keşke tek bir şey olsa meyveye bile razıyım ama yok 🥲
G_ze Aselmira01 yaaa seninki benimkinden zormuş benimki meyve çok sever kuru üzüm kuru kayısı yoğurt felan yer yemekle çok arasi yok oda oyun oynatarak biraz zorla malesef veriyorum verdiğimi de hiç tükürmez mecbur yiyor
G_ze Aselmira01 üzülme ama bir şekilde alışır inşallah nereye kadar böyle gidecek mecbur yiyecek bir şekilde kuru üzüm felan önüne koyup denesen belki onu yer
Aselmira01 G_ze 😢 cidden çok zor bir bebek hiç mi bir şeyi yutmaz; ateşi olur ilaç bile veremem verdiğim gibi tükürüyor 🥲
Aselmira01 G_ze veriyorum yok yemiyor ne yaptıysam ağzına almadı alsa bile hemen tükürüyor 😭😭😭 yemediğinden gelişimi de gerilemeye başlamış
G_ze Aselmira01 inşallah bir an önce düzelir benim bebeğimde ek gida reddediyor ama oyunla verdiğimi çıkarmıyor neyseki gerçekten anneleri en yıpratan şey bebeğin yememesiymis onu anladım uykusuzluk felan hepsi geçiyormuş ama yemeyince çok huzursuz oluyorsun