Meyvebicagi İki gecedir uyumuyoruz kaç gündür de geceleri uyanıyor. Yani tamamen uyanıyor uykuya geçiş yapamıyor sallatıyor kendini. Hızlı sallanmak istiyor yavaş sallanınca sinirleniyor… vs haliyle bir kaç gündür çok yıprandım. Ve bu sabah ani bir kararla uyku eğitimi vermeye karar verdim ama nereden başlayıp nasıl vereceğim bilmiyorum. Çocukların gelişimine göre uyku eğitimi de farklı olur diye düşünüyorum. Bizimki 1 buçuk yaşında ve memede mayışıp ayakta uyumak istiyor. Gündüz hiç aramıyor ama uykuluyken de müptelası! Biraz memeden uzaklaştırmak istiyorum ve sallamadan emzirmeden kendi kendine uyusun istiyorum. Uyumayı ayakta yapıyoruz. Arada beraber yatarız ama her zaman beşiğinde uyur. Bir yol çare gösterecek yok mu canlar yardıma ihtiyacım var 😢😢😢😢
lceLady Meyvebicagi Bayagı büyümüş şimdi nasıl yapılır bilemicem. Ben 5 aylık verdım egitimi pışpış yontemi ile.Sımdı 15 aylık. Bende emzirmeyi kesmek istiyorum ama süt içmeyi kabul etmiyor🤦♀️. Siz bu konuda ne yapmayi düşünüyorsunuz
lceLady Meyvebicagi Bu arada belki yararlı olur sizin için. Bizim salonda salıncak var tavandan asılı gün içinde salladıgımda bazen orada uyuyup kalıyor. İsterseniz böyle bişey yapın daha rahat edersiniz
Meyvebicagi lceLady meme işi herşeyi bozuyor. Şekerli ya da bebe büskivili vs sütü de deneyebilirsiniz. İlgisini çekebilecek tatlarda (muzlu süt) vs // pış pış yöntemini biraz anlatır mısınız
iremnr lceLady merhaba bende şuan eğitimin 4. Günündeym aynı dönemde veriyoruz acaba eğitim hiç bozuldu mu çok merak ettim
Yakamoz__00 Biz de ayniyiz bir umudum var o da emzirmeyi kesmek. Memeden kesince sallamayi da azaltıp bitirebilirim diye düşündüm. Şimdi sallanmasa bile emerek uyuyir gece emmeye kalkıyor.
Meyvebicagi lceLady hamağımız var onda da uyumuyor bizimki kafası yastıktan asılınca rahat ediyor o yüzden bir yerde sallayınca uyumuyor ayak dışında
lceLady Meyvebicagi Bisküvili denedim istemiyor tatlıyı pek sevmiyor🤷♀️ Limon yiyen bir cocuk 🤦♀️ Tuz mu katsam 🤔😁 Youtubede sakinlestirici müzik ve ninni acın bakalım hangisine kulak verecek. Bence en önemlisi cocugun uykusu gelince yatırmak zorlayinca olmuyor. Tam uykusu geldigi anda. Poposuna vurarak veya sırtını sıvazlayarak eee pışpış sesine alıstırdım. Kendim söyleyerek. Basta inat edebilir. İstikrarlı olmak lazım. Yapmaz olmaz diye düşünmeyin oluyor. Yanına uzanın odayı karartın yüzünü başını oksayın neresinden haz alıyorsa bazısı teması sever elini tutuncada hosuna gider. Ninni sakinlestiriyorsa yanına uzanarak onuda yapabılırsınız. Ben bi dönem oyle yaptım ama sonra pış pış da karar kıldım. Sımdı dokunmama bile gerek kalmıyor. Uzaktan pışpış dedim mi hemen dalıyor NinnimiZde şunu acardim
lceLady iremnr hayır hiç bozulmadı. Gerek diş gerek hastalık döneminde nasılsa o sekilde devam ettim. Cunkı nasıl alıstırırsanız o sekilde gidiyor. Daha sonra siz sallamak isteseniz bile kendisi istemicek. Yolda otobüste cok iyi oluyor uykusu geldimi iki pışpış poposuna hemen dalar :)
iremnr lceLady ay ne kadar güzel bugün yine ilk günkü gibi ağlamaya başladı sanırım memede mayıştığı içinmiş oyuncak göstererek emzirmeye başladım 😂
545403 Bizde 7 aylıgız,uyku eğitimi nasıl verebilirim sallanarak uyuyan bir bebek hiç bir yerde uykusu gelınce uyumuyo dırenıyo,napıcamı şaşırdım🥺
lceLady 545403 bende sizim gibi dusunurdum ortalıgı yıkardı ama öyle olmuyor inanın. O ne kdr inatsa :) sizde o kdr istikrarlı olucaksınız