dilekyldz kızlar merhaba bebeğim 2 gün sonra aşı olacak, her anne gibi endişelerim var. ateş kas ağrısı huysuzluk vs. yapar diyenler oluyor, ayrıca yarım saat önce calpol içirenler de oluyormuş. bu konuda beni aydınlatır mısınız 😍
EbruGC dilekyldz günaydın öncelikle 😇 2. Ay aşısı iki bacaktan birer tane birde sol omuzdan bir tane olmak üzere 3 tane aşısı var canım. Oğlumda biraz ateş olmuştu aşılardan 2 saat sonrasında calpolu önceden vermen bence çok işe yaramaz aşılardan sonra eve gelince verebilirsin ateşi de olabilir kolu ve bacaklarıda ağrıyabilir ama uyutmayaa çalışarak huzursuzluğunu giderebilirsin. Doktorlar ve hemşireler ateşi 38 olunca calpolu ver bağışıklık kazansın diyorlar haklı olabilirler ama ben her ay aşısından gelir gelmez veriyorum ateşinin 38i bulmasını beklemeden hatta o gün 6 saat ara ile 2 kez veriyorum calpolü. son olarak 3 gün banyo yasak verem aşısı olacağı için gitmeden önce duşunu aldır istersen 😇 ağrısız ateşsiz geçer umarım sağlıkla büyüsünler
Svmbestepe dilekyldz Merhaba 1 hafta önce olduk bizde. Eve geldikten sonra nerdeyse yarım saat geçmişti her ihitmalle karşı bir çay kaşığı calpol verdim ben. Şükür hiç ateşimiz olmadı. Biraz huzursuzluk oldu ama normal mi bilmiyorum uyku yaptı bizde. Uyudu kalktığında biraz mırıldandı o da büyük ihitmalle ağrısı vardı aşı yerlerinde. Başka bir sıkıntımız olmadı. Akşam 37 olmuştu ateşi ben yükselmesin diye bir çay kaşığı daha verdim calpol. Diğer iki gün 36 larda seyretti ateşi hep. Rahat atlattık. Banyo yasağı var gitmeden yıkayın bebeğinizi. Bizimki suyu cok seviyordu tek sıkıntı 3 günde suyu unutmus günde 2 kere yıkanıyordu normalde bu 3 gündür banyo yaparken çığlık çığlığa ağlıyoruz ama gececektir düzelir diye bekliyorum :) şimdiden geçmiş olsuun 💕
basaksahinx dilekyldz günaydın 3 aşı var sonrasında 3 gün yıkamayı tavsiye etmiyor doktorlar. Ateş bebekten beğene değişir olursa verirsiniz calpol öncesinde gerek yok biraz savaşsın yavrum Aşıyla. Benim kıza cok uyku yaptı gündüz ve akşam
Blondie dilekyldz kesinlikle peşinen Calpol falan icirme duyduğum en aptalca şey. Benim oğlumda 2. Ay aşısı hafif ateş yaptı gece boyunca sürekli kontrol ettim ve uyuyamamisti hepsi bu. Takip ettim. Dr. İlaç gerekirse 1 çay kaşığı ver dedi ama gerekmedi. Diğer aşılar hiç ateş falan yapmadı.sadece 2. Ayda oldu
Momofkaan Kesinlikle bende çok araştırdım aşıyı yaptırmanın Bi anlamı kalmıyor ilaç verdikten sonra. Koruyuculuğu azalıyor. Biz perşembe yaptırdık 2.ay aşılarını. Gece kontrol ettim sürekli maks 37.5 oldu genel olarak uyudu fakat huzursuzdu. Hiç gerek yok calpol vs gibi bir ilaca.
Nur1818 dilekyldz benim oğlum da ateş aksam 8 9 gbi oldu aşı da sabah olmuştu. Kesinlikle onceden ağrı kesici icirmeyin. Kimi çocukta ateş bile yapmaz 2.ay aşısı genelde mayistirir ve çocuk uyur benim oğlum tam 3 saat uyumustu aşıdan sonra korkacak bisey yok ateş dediğimde 37.9 öyle cokda yukselmiyor
Nur1818 dilekyldz benim oğlum da ateş aksam 8 9 gbi oldu aşı da sabah olmuştu. Kesinlikle onceden ağrı kesici icirmeyin. Kimi çocukta ateş bile yapmaz 2.ay aşısı genelde mayistirir ve çocuk uyur benim oğlum tam 3 saat uyumustu aşıdan sonra korkacak bisey yok ateş dediğimde 37.9 öyle cokda yukselmiyor