demirkof Bebeğim 10 aylık katı gıdaları geçtim pütürlü çorba bile içmiyor öğürüyor. Var mı aynı problemi yaşayan kızlar ?
Gmze34 demirkof hic kafana takma pirincin tek tanesiyle bogulan,kusan,oguren cocuk suan yiyor zamani gelmemis…ekmek icini eline ver islatip kolay alisabildigi sey bu oldu, bide yemek sularini ekmekle verdim cok küçük parca parca..
demet2375 demirkof eline ekmek yada herhangi bişey ver yesin kendi öğrenir kızımda öyleydi eline vere veree ogrendi
NurY demirkof dün kuzenim geldi bana , bir yaşında kızı var oda pütürlü yemiyor asla dedi , sadece püre olacak şekilde yiyor diğer türlü kendini kusturuyor dedi 🙏 bazı bebekler böyle olabiliyor altınci ayda falan eline salatalık veya havuç veriyor muydun
demirkof NurY Salatalık değil de muz veriyordum. Aynı durum bizde de var öğürüp kusturuyo kendini bazen
Delice_zeytinn Gmze34 kaç aylıkken alıştı sizin çocuğunuz ? Bende bu duruma çok üzülüyorum:( çıkış yolu öneri arıyorum ama yok
Delice_zeytinn Gmze34 alıştırma sürecinden ve verdiğiniz pütürlü yemeklerden biraz bahanedir misiniz ? Ben ekmekte veriyorum eline onu azar azar yiyor ama kaşıkla arpa şehriye verince yemiyor ekimle ¾ tane yanağına yani dişlerinin üstüne koyunca yiyor
edanrr püre şekline alıştığı içindir. Önce siz karşısında çiğneme hareketi yapın bir şey yediğinizde veya boşken hemde anlatın ona daha sonra az az illa alışacaktır zorlamadan her gün teklif edin
demirkof edanrr Çiğneme hareketi yapıyorum hatta biz yemek yerken yanıma alıyorum ağız hareketlerimizi görsün diye ama nafile
Sukk10 Ek gidaya ilk başladığımdan veri hep çatalla ezerek verdim. Oyuzden puturlu kaldı verdiğim her şey ozmndan beri çiğnemeyi de öğrendi suan 7 aylik şapırdata şapırdata yiyor kızım hahaha
ArdicEge Sukk10 hanımefendi bebegi yemedigi icin üzüldügünü dile getirmis siz kızınızı ballandıra ballandıra anlatmıssınız birde gülmüssünüz. Yapmayın buralarda söyle seyler yahu..
35izmir demirkof ben baştan beri hiç püre vermedim hasladıgım şeyi bile çatalla tamamen ezmiyordum ama bizim 5 buçuk aylıkken dişler başlamıştı 6 ayda hafif hafif çiğneme sinyalleri veriyordu birde ben hiç eline bişey vermiyorum niye dersen çok fırlatıyor her yere bi de elinde sıkıyo sıkıyo herseyi ağzına götüren cocuk yenecek şeyi götürmüyor bnde bu ilerde sorun olur mu Bn veriyorum yiyo yani ağzına Bn koyuyorum
demirkof 35izmir Oğlumun da 6 dişi ver taşı versen kemirir ama yok istemiyor. Ben olsam verirdim eline siz de verin bence bir süre sonra alışır belki
Masumkelebek demirkof Zamanla alışacak ama en baştan çok püre halinde vermeyin diyorlar bu sebepten dolayı ben 7 8. Aydan itibaren biraz pütürlü vermeye başlamıştım. Çok şükür öyle bir sorunum olmadı. Sabrediceksin mecbur sakın yemiyor diye püre halinde verme 1 yaşında hala katı yemeyen arkadaşlarımın çocukları var bu hatadan dolayı
demirkof Masumkelebek ben de pütürlü başladım ancak öğürüyor çocuk yemediği için mecbur istediği kıvamda veriyorum
AngelMotherr demirkof ben mesela 5 aylıkken elimi ac kapa şekilde yapıp ağzımı açıp kapatiyordum bak böyle çiğniyoruz dilimi donduruyordum böyle söyle diye konuşuyordum gosteriyordum o ayda 6 ayda itibaren maşallahhhhh yani mesela bizimki 10 aylik salatalık veriyorum eline nektari soyup veriyorum hem soğuk hem dişlerine iyi geliyor kıymalı kabak arpa sehriylei pilav arpa sehriyeli yada tel sehriyeli çorba bulgur bezelye vs. Ezerek veriyorum gibi gibi
demirkof AngelMotherr salatalık verme dedi bizim doktorumuz o yüzden onu hiç denemedim ama zaten versem de yiyeceğini sanmıyorum. Armut denedim şeftali muz hiçbirini yemedi öğürdü hep
Seyda00 Benimde bebeğim yaklaşık onuncu ayına kadar aynıydı önce şunu söyleyim 14 aylık ve artık yiyor ben ilk blw denedim olmadı ne versem kusardı hatta artık bir sorun mu var acaba diye düşünüyordum çeşit çeşit ilgisini çekerde çiğner diye yemekler deniyordum ağladığımı bilirim 🤣 bu çocuk ptürülğ yemiyor diye sonra doktorumuz bize bir tavsiye de bulundu ve çok çok işe yaradı bebeğim yoğurdu seviyordu bütün yemeklerini çatalla iyice ezerek bol yoğurtla karıştırdım bir ay sonra ezme kısmını biraz daha azalttım sonra yavaş yavaş yoğurdu ki hala çoğu yemeği yoğurtsuz kabul etmiyor ama buna şükür sonuçta yiyor birazda ben rahatladım çok stres yapıyordum kendimce doktorumuz bana dedikş etrafında 18 yaşına gelmiş pütürsüz yiyen biri var mı yok elbet yiyecek ona uyum sağla rahatla o günden sonra ben rahatladım kabul ettim şimdi elinden salatalık düşürmüyor ya da nebiliyim patatesi eline alıp yiyor zamanla hepsi oluyormuş sen içini ferah tut ☺️ Biraz kandırmaca ile sulu şekilde işe yarıyor
demirkof Seyda00 Çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsınız. Benim oğlum da yoğurdu çok seviyor hatta şöyle söyliyim yoğurt olması pütürsüz çorbayı bile içmez o derece yoğurdun aşkına yiyor her şeyi.hemen yarın başlayacağım dediğiniz gibi inşallah yer 🙏🏻