Elifssu her ne kadar biz de ekran ile büyüsek bile bizim çevremiz kalabalıktı akranlarımız vardı en azından benim öyleydi. Sokak kültürü vardı çıkar oynardik Komsu çocuklarıyla oynardik dolayısıyla konuşma hızlanırdı şimdi o ortamlar pek olmuyor. İkincisi 19 aylık evham yapmanız icin erken benim kızım 3 yaşında konuşmaya başladı , ben ağlıyordum artık bu cocuk konuşamayacak diye ama birden açıldı elhamdulillah, biz anneli oyun guruplarına katıldık sürekli parka çıkardım konuşma terapisti arkadaşım da bir kaç tüyo verdi o şekilde konuştuk.
Cocuk boş bardak gibi diyor dolup taşması lazım ki konuşsun etrafında pervane olunan çocuklar geç konuşuyormuş (biz öyleydik) su istemesine gerek kalmadan suyu önündeydi hersey hazırdı. En basit yemegi kendi yiyorsa tabak koy ama kaşık koyma kaşık istemeyi bilsin demişti, oyle de yaptık farkı gördük gerçekten. Bir de sürekli konuşmak ve bildiğiniz yere oturup oynamak gerekiyor bu bebek benim bu bebek senin araba sürüyoruz , mavi kalemi sana verdim gibi , ben Ayse /Ahmet su getirdim , sen su içiyorsun gibi.. ne yapıyorsanız sesli söylemek gerekiyor bir Zaman sonra tekrar ettiğini görüp şaşıracaksınız.