Nurellaaaa Kızlar yarın 2 ay aşımız var, oğlumda aşı sonrası huysuzluk olmuştu kızım içinde endişe ediyorum eltim aşı öncesi calpol ver dedi. Böyle yapan var mı ?
Ayselmiros Nurellaaaa ben dün hepatit b birinci ay aşı yaptırdım canım evet bizdede huysuzluk yaprı calpol verdin bir damla biraz etki etti rahatlattı tabi tüm gün devam etti huysuzlupu yaklaşık 14 saat sonea yine 1 damla verdim
Felfena Nurellaaaa bence aşı öncesi hiç gerek yok ne kadar da olsa ilaç yani küçücük bebeğe gereksiz verilmemeli. Bizde huysuzluk ve bir miktar ateş olmuştu. Ben 4. Ay aşısı için 1-2 hafta önceden sarımsak yutmaya başladım hiç ateşsiz atlattık çok şükür. 2. Ay ateşi de 38 i geçmediği sürece Calpol e gerek yok ılık kompreslerle düşürebilirsiniz
la_leomer Nurellaaaa bende çok korkuyorum bu 2 ci ay asislarindan ateş olursa daynama ötürü ağlarım valla 😅🥺🥺
Ecusska Nurellaaaa bizde bugün olduk doktorumuz özellikle tembihledi ilaç vermememi öncesinde hiç bir şekilde zaten önermiyorlar canım bence doktoruna sor en iyisini o bilir gitmeden sağlık ocağını ara en kötü ama bildiğim kadarı ile iki kızımda da bana doktorlar aşı öncesi asla ilaç verdirmedi
gizzzy35 Ayselmiros Hepatit b için neden calpol verdiniz ki 🥺 Doktorlar bile önermez ateş çıkmadığı sürece ki o aşı ateş yapmaz.
Nurellaaaa Ayselmiros geçmiş olsun canım o aşı genelde huysuzluk yapmıyor ama bebekten bebeğe farklılık göstermiş demek ki..
hrumeysa Aşıdan önce değil aşıdan sonra ateşlenmese bile 4 saatte bir çay kaşığı calpol vermemizi önermişlerdi. Bir de bol bol emzirin anne sütünün ağrı kesici özelliği var.
Nurellaaaa hrumeysa evet canım biliyorum oğlumda hiç vermedim ama huysuzlanmasından endişe ediyorum eltimle laf arası konuşurken oda bir çay kaşığı calpol ver ben hep öyle yaptım 3 tane aşı yazık acı çekmesin dedi ☺️
Nurellaaaa Felfena Sarımsak ne için canım ? Ağrı kesici özelliği olduğu için mi ? Bugün yutsam bende olur mu en azından doğal antibiyotik 🧄
Nurellaaaa Ecusska haftaya da doktor randevumuz var mutlaka sorayım canım, en iyisi vermeyim ya öyleyse 🤗
Felfena Nurellaaaa tabi olur hem antibiyotik olarak bebeğe sütten geçiyor hem de ateş ve ağrı yapmıyor böyle durumlarda
Erolunannesi Nurellaaaa oğluma geçen hafta vurdurdum 4 gün 38.5 ateşle baygın yattı 🙄 inşallah siz kolay atlatırsınız