Deleted2 Kızlar 12 günlük bebeğimin sol gözü çapaklanıyor soğuğa dikkat ediyorum ama 4 gündür böyle doğal bir Öneriniz var mı
tecrubesizanne Deleted2 yenidoğan bebeklerde gözyaşı kanalı tıkalı oluyor ve bazen açılırken bu şekilde çapak atabiliyor. Ben her gün anne sütüyle arada da soğuk çayla temizledim. Bir de emzirirken burnunun üst yanlarına hafif hafif masaj yaparsanız günde 5 kere yaklaşık olarak bu süreci hızlandırabilirsiniz. Tabi doktorun görmesinde de fayda var
Prensesannesiii Deleted2 canm biz doktora götürdük bizimde 1 haftalık okmustu doktr steril su verdi çok olursa silebilirsin temiz pmukla dedi anne sütünü sorduk antibiotik kulapa göze her yere damlatılabilir dedi verdiği su işe yaramadı ama sütümü danlattım hep çapaklandıkça temixlene pamuğula sildim geçti 2 güne
Deleted2 [bilinmeyen] tecrubesizanne Asafinannesii peki bir sorum daha olacak annenin soğuk birşeyler içmeside bebeğin gözünü çapaklandırır diyorlar sizce gerçeklik payı var mıdır
Angel_A GlahBilgiliPelit F-ergullll bana hastanenin değil sağlık ocağınin yaptığını söylediler bulamadım yapan hastane
Asafinannesii Deleted2 sütün soğuk olur gaz olur bebekte annem öyle söyledi çapaklanmayı ilk defa duydum
tecrubesizanne Deleted2 çapaklanmanın bebeğinin üşümesiyle pek bir alakası yok aslında. Soğuk tükettiğin şeyler de gaz yapar sadece.
Firdevs Deleted2 canım onun için ilaç yazdı bana sağlık ocağı gözüne damlatıyorum 1 er damla birde masaj yapıyorum göz torbasına azaldı baya
Zeynepeylul Canim benimde bebeğimde olmustu emzirirken gözüne süt damlaytim 2 gube gecti birdahada olmadii
Dorukboy Damla kullandık fayda etmedi. Gözü ile burnu arasındaki göz pınarına masaj yapın, yani küçük parmağınızla bastırıp çekin günde 80kez dedi doktor. Sadece bunun faydası oldu
Balsurat Deleted2 canım Doğum enfeksiyonu demişti bize doktorumuz oglumdada vardı dogdugunda damla vermişti birde kaynamış ılık su ve pamuk ile güzelce temizle çabakları ama r defa silmede bile ilk temizle daha sonra başka bi pamuk ile ardından yine temizle aynı pamuğu üst üste gözünün üzerine sürme çünkü ilk silmede çapak pamuğa geliyor ve ikinci defa üzerinden tekrar silersen geçmesi zaman alabilir fayda etmez ilk çapagı temizle daha sonra başka pamukla üzerini
Sudem Birimde aynı doğduğundan beri çapaklanıyor doktor damla verdi ama fayda etmedi 2 buçuk ay oldu hala ayni yine doktora götürücez
Zeynepeylul Asafinannesii gozune bolca sık azda olsa gidiyor icine direk icine sıkma ama sutle beklet 2 dk falan sonra pamukla temizleyebilrsin
Gurbettebianne Deleted2 canım valahi belki biraz saçma gelecek ama bana limon damlatalım dediler bende daha yeni zamanlar lohusalık acemilik ... tamam dedim nasıl olduysa anlamadım izin verdim 😀 ama çok şükür hiç çapaklanma olmadı 🙏🙏 birde anne sütü nü duydum ama denemedim işte Çapa’m olmayınca . Ama limon yakıyor biraz ağlıyor . doktorumuz duysa kesin bana kızar 😂
Deleted2 Gurbettebianne bizimde babaannemiz damlattı canım ne kadar engel olmak istediysemde dinletemedim😔 ama süt işe yaradı gibi bizde