Araslarcaaa merhabalar bu soruyu happymom da bir anne için cevaplamıştım.aynen sizede yazıyorum.oğlunu tazecik sünnet ettirmiş bir anne olarak hemen tecrübelerimi aktarayım size. Tam olarak 28 günlükken sünnet oldu oğlum. Diyarbakır Memorial hastanesinde yaptırdık. Tutar 2500 tl. Doğumu benim gibi o hastenede yapanlara 2100 tl. Özel işlem oldugu için herhangi bir kamu indiriminden yararlanamıyorsunuz. Doğmadan önce bile yenidoğan sünnetine karar vermiştik bir aksilik olmazsa. Çocuk cerrahi muayenesine götürdük gün alırız diye beklerken doktorum hemen yapalım bir sünnetim daha var dedi. Yanımızda birşeye ihtiyaç varmı dedik sonuçta hazırlıksızdık bir bez,birde battaniyesi varsa tamam dedi. Hemen yatış yapıldı. Odamıza çıktık . Sonra doktorumuz geldi pipisinden lokal anestezi yaptı. En kötüsü ameliyathanede bebeğiniz tek kalıyor. Siz eşlik edemiyorsunuz.işlem 10-15 dk sürüyor dedi doktorumuz. İnmesi ,sünneti,odamıza gelmesi toplam 30-40 dk sürdü. Geldiğinde soğuktan çenesi titriyordu. Üşümekten rengi solmuştu. Hemen giydirdim. Üstünü iki kat battaniye örttüm ve emzirmeye başladım. Isıttım yavrumu. Bu arada sünnetten önce kusma ihtimaline karşı çok tok olsun istemediler. Bir saat sonra doktorumuz geldi baktı. Pansumanı gösterdi.Bu kısımda oğlum ağladı . Pipisi ödemliydi. İkinci gün azaldı. Bir hafta boyunca sünnet yerine thiocilline krem sürdük. Önüne bezle temas olmasın,kaka bulaşmasın diye steril gazlı bez koyduk. Gazlı bezin pipiye temas eden kısmına da kremden sürdük. Yapışmasın diye. Bu arada pipisini derisini aşağı çekerek krem sürmek lazım yoksa yapışma sünnet yerinde. 3 gün banyo yaptırmadık. Ama kaka bulaşırsa aynı gün akşamda yıkayabilirsiniz dedi. Calpol şurup verdi huysuzlanırsa günde 3 kere bir çay kaşığı verin dedi. Biz ilk 24 saatte düzenli verdik. Bu arada zamanlama harika dedi doktorumuz. Ne kadar erken olursa o kadar çabuk iyileşir dedi. Dediği gibi de 2-3 günde iyileşti. İyikide yaptırmışım üstümden yük kalktı resmen. Bide şu karton bardak kesip koyma olayını sordum. Doktor onu bezsiz çocuklarda istiyoruz. Bezlide gazlı bez yeterli dedi. Çocuk dönmeye başlamadan, hareketsizken yaptırmak çok mantıklı oldu. Kesinlikle tavsiye ediyorum ve kafanızda soru işareti bıraktığımı düşünmüyorum 😊