GizemCengiz 42 aylik oglumun donen seylere asiri bir ilgisi var vazgecemiyor. Burda otizm falan bi kenara birakip merak ettigim baska bir sey var. Cocugu saglikli olupta bu sekilde olan var mi? Bazen her seyi ben mi fazla takiyorum bilmiyorum.
herseySeninleguzel11 GizemCengiz 14 bucuk aylik oğlum. Pervane aldık yeni favorisi 😂 burada her şey otizme bağlanıyor içiniz rahat etmiyorsa doktora götürün.
Pineapple20 GizemCengiz konuşması nasıldı mesela? Benim oğlumda da aynı ilgi var o yüzden merak ediyorum
GizemCengiz Arasbeyinannesi ama asiri diyorum. Camasir makinasina ilgisi ayri, tekerlek gorunce hep dondurur. Cay tabagini hep dondurur. Dondurebildigi her seyi dondurmek istiyor. Bazen bakiyorum baska cocukla bu ne dercesine sıkılıp oglumla oynamaktan vazgeciyor.
Arasbeyinannesi GizemCengiz istersenuz bi doktora götürün içiniz rahat etsin tv ye bakıyor mu telefon filan
GizemCengiz Arasbeyinannesi hayir kestim 1 sene olacak bakmiyor ama 2.5 yasina kadar bakti. Doktora zaten gidecegiz haftaya. Uzun zamandir yapmiyordu her sey guzeldi o yuzden dr gitmemistik uzun zamandir
GizemCengiz Arasbeyinannesi otizm bulgulari var fakat bu bulgularin uyaran eksikligine bagli olarak ortaya ciktigi dusuncesindeyim dedi dr. Bir suru sey anlatti bize odevler verdi 3 ay sonra tekrardan goruscez
Pineapple20 GizemCengiz başka şeyler de mi vardı acaba sizin fark etmediğiniz? Doktor bi şey söyledi mi bu konuda?
GizemCengiz Pineapple20 tabiki baska seylerde vardi ama bir turlu anlamlandiramadim bazi seyler cok normalken bazi seyler otizmle uyusuyordu. Konusma gecikmesi, ekolali, donen seylere ilgi, asiri titizlik, bir nesneye asiri baglanma vs
Pineapple20 GizemCengiz anladım, çok geçmiş olsun. Tam olarak otizm de dememiş doktor zaten. Erken fark etmişsiniz. Alacağı eğitimle kısa zamanda tüm belirtiler geçer inşallah