Dfa Hanımlar , Kızım 10 aylık , işe yeni başlayacağım sütümü sağsam o kadar çıkmıyor. Ek gıdayı çok sevmiyor emmek istiyor onun yerine . Mama yerine iki öğün keçi sütü vermeyi düşünüyorum . Bu aylarda veren oldu ? Herhangi sorunla karışılaştınız mı ?
2bebelianne Dfa ben vermedim ama şöyle söyleyeyim kızım emmedi mamalarıda zar zor içiyordu 5 aylıkken doktor bana keçi sütü ver su ile karıştırarak 1 yaşından sonra da su koyma demişti ben yaptım ama kızım onu da kabul etmedi. Hatta doktor benimde eşimin oğlum 3 aylıkken sütü kesildi hemen ek gıdaya başladım keçi sütü de verdim dedi hocam gelişimini etkilemez mi dedim oğlum 1.88 boyunda şuan tabi şuan 22 yaşında da dedi 🙂
YeniAnneIstanbul Dfa 2 ay daha formul sutu verip ondan sonra vermeniz daha iyi olur keci sutude ayni inek sutu gibi onerilmiyor 1 yas oncesi sonucta o da hayvansal sut. Ben ogluma hala vermiyorum 2 yasinda olacam. Belki kefir verebilirsiniz 1 yas sonrasi?
Aslicamm Dfa merhabalar, eski bilgiler çok değişiyor şu an bildiğim kadarıyla 2 yaş öncesi çoğu doktor hayvansal süt önermiyor. Bi kaç doktordan görüş slabilirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum
Dfa 2bebelianne Doktor kendj çocuğuna verdiyse o kadarda sıkıntılı bişey değil . Denemeyi düşünüyorum umarım sever .
Dfa YeniAnneIstanbul bı ara inek sütüne alerjisi var denildiği zaman mama denedim ama kabul etmedi . Keçi sütünün faydaları çok o yüzden denemek istiyorum 3 gün kuralıyla
YeniAnneIstanbul Dfa tabi siz bilirsiniz ama hayvansal sut hayvansal suttur turu fark etmiyor 1 yas oncesi onerilmiyor. 1 yas sonrasi icin deneyin isterseniz. Mamayi begenmeyince zor oluyor sizin icinde tabi ama 1 yas oncesi kansizlik olusabilir hayvansal sutten dolayi
_gulll Inek yada keci farketmiyor sütün bebege bir faydasi yok aksine bukadar erken vermek alerji riskini yükseltiyor Mamayi sevip icmeyen cocuk keci sütünü hic icmez Süt ver diyen doktorun aklindan süphe ediyorum gercekten !!
Bebegimm1 Dfa mama verseniz daha iyi olur cnku sut faydali olmadigindan verilmesi onerilmiyor bebege dokunabilir sindiremeyebilir.ben bebek ve cocukluk doneminde sut vermeyi dusunmuyorum suan 1.5 yasinda mama yiyor mamayi biraktiginda tamamen ek gida vericem yine sut vermicem