Sevgili annelerim merhabalar. Fikirlerinize, tecrübelerinize ihtiyacım var. Durumu size izah ediyim. Biraz uzun olacak ama okursanız sevinirim.
Ek gıda sürecine başladığımdan beri bebeğime rahatlıkla 2 lokma yediremedim. Hep elini kolunu kaldırarak ağzına bi lokma dahi sokmama istekli olmadı. Kendi önüne koydum yesin diye, belki öyle istiyordur dedim bir lokma attıysa ağzına çiğneyip çiğneyip yutmadan ağzından çıkardı. Hâl böyle olunca ben de zamanla başka şeylere yöneldim. Yemek yedirme esnasında çocuğu başka şeylerle oyalayıp (teker çevirme, kavanoz kapağı açtırıp kapattırma vs. Gibi) yemeğini yedirdim. Aynı zamanda çalıştığım için ben olmadığında başka kişilerde bu şekilde yedirmek durumunda kaldı çünkü başka türlü yemiyordu. Aslında sevmediğinden değil yiyecekleri, sebzeleri, meyveleri de çok seviyor etleri de bunun farkındaym. Ama en sevdiği şeyde bile ilk lokmada bile istekli bir şekilde, başka şeyle ilgilenmeden ağzını açmıyor. Neyse bir süre böyle oyuncak tarzı şeylerle idare ettim, evde kolaydı bu şekilde yedirmek. Ama bir süre tatil dolayısıyla evde olmadığımız için dışarıda yemek yedirmek güçleşti ve çareyi ekran izleterek yedirmek de buldum, maalesef ki bu hatayı yaptım. Yaklaşık 3 aydır da çoğunlukla ekran izleterek yediriyorum. Ben bu döngüden nasıl kurtulacağım bilmiyorum..
2.bir durum da şu bebeğim şuan 16-17 ay arası ama ben hala bu zaman oldu bebeğime bir öğünde ne kadar yedirmem gerekiyor bilmiyorum. Bana net ölçülerle yazar mısınız? Bu arada bunu anlamamış olmamın sebebi şu bebeğim ilk kaşıkta bile elini kolunu kaldırarak reddettiği için doyduğu zamanı anlayamıyorum. Yani normal yiyen bir bebek olsa hapur hupur yerken ağzını açmasa ha tamam doydu bebeğim derim ama öyle değil işte.. Kan tahlillerine de baktırdım her şey normal, yani iştahsızlık yapacak bir değeri de düşük değil. Benim gibi aynı durumları yaşayıp aşanlar varsa lütfen bilgi verin banaa..