Asyaveannesi04 sule27- ben tarhanalı yumurta yapıyorum aşırı sevdi bir yemek zeytinyağıyla bir tatlı kaşığı Tarhanayı kokusu çıkana kadar kavurun sonra üstüne çırpılmış yumurta sarısı ve yarım çay bardağı ılık su hem yumuşacık hemde çok seviyor bebekler 🌺
Busraay17 Kaç aylık bebeğiniz acaba öğünleri nasıl veriyorsunuz bizde geçen ay tadimlara başladık ama sebze sevmedi hiç meyve yedi iki gündür azar azar çorba verdim.
sule27- Busraay17 bebeğim 6 aylık ilk olarak sebzelerden başladım ben kabak çorbası havuç patates yayla çorbası sabahları yumurta sarısı ile bebe irmiği veriyordum onu sevmedi fazla ama yumurta tüketsin diye farklı şeylerle denemeye çalışıyorum
Merse Şeftali kayısı yada elmayı cam rendeden geçirip az yoğurt ve yumurta karıştırıyorum bazen az pekmez koyuyorum içine
Busraay17 sule27- yoğurt falan sevmedi hiç öguruylr sebze zaten yine öyle yani mama kaşığıyla 3 kaşık veriyorum mesela öğürüyor cikariyor ama şeftali armut püresi verdim onu yedi
sule27- Busraay17 onlar tatlı olduğu için bide damak tadı oluşmamış biraz daha küçükken herşeyin tadına baktırdınız mı oda çok önemli
Busraay17 sule27- yok daha önce bayramda en gakin zaman yoğurt tattirmstim sonra işte doktor önerisiyle başladık bilmiyorum yaa inşallah geçici bı durumdur yani isterim ki sebzelerden de yesin vitamin alsın