Urastaha18 Kızlar benm alt çenem biraz önde ameliyat istemiyorum telle kamuflaj tedavisi olabileceğimi ve düzeleciğini söyledi ortodonti doktorum yaptıran veya bilgisi olan varmı
Mcnkarsel Urastaha18 ben çenelikle yaptırmıstım ama ergenlik dönemimde. Jokeylerin taktığı şeylere benziyen bir aparat takıyodum geceleri yatarken. Telle yaptıranlarda vardı ama üst cene için yapılabiliyodu diye biliyorum
Teemo07 Urastaha18 beeeenn. 18inde ameliyat demişti doktor sonra vazgeçti. Büyük bir aparat kullandım 1 yıl düzeldi.
Urastaha18 Mcnkarsel Ya bir kaç doktor buldum örnek resimleride var sayfalarında yapılıyor ama farklı doktorlara sorduğumda diş etlerinde skntı olur sonradan problem olur gibi şeyler söylediler cesaretimi kırdılar
Mcnkarsel Urastaha18 telle diş etlerinde nasıl sorun olur bilemedim. Başka bir yerden görüş alın isterseniz
Urastaha18 Teemo07 bana tel+lastik tedavisi önerdi doktorum ama diğer doktorlar diş etlerinde sorun çıkar felan diyor kararsız kaldım
Linlin1511 evet tel tedavisi ile düzeltilebiliyor. ileri seviyede ise ameliyat yapılıyor. kuzenim tel tedavisi ile düzeltmişti.
Linlin1511 Urastaha18 kendisi şu an 35 yaşında, yani ortaokul zamanlarında taktırmıştı 14-15 falandır sanırım
Teemo07 Urastaha18 tel ve lastik aynı şekilde kullandım. Telden aparata lastikle bağlıyorlar. Ağrılı bir süreç. Yani ben Bi sıkıntı yaşamadım. 4 sene tel tedavisi gördüm bunun 1 senesi çene düzeltmek içindi. Tabi yaşım o zaman 13 tü. Belli bir yaştan sonra daha da zor olabilir bilemiyorum ki. Ondan dolayı demiştir belki 🤷🏻♀️
Melis84 Yüz maskesi ile düzeltebilmesi için yaş çok önemli bir faktör. Ergenlik yani kemik gelişimi tamamlanınca onun çok bir faydası olmaz maalesef. Oğlum 15 yaşında onun için kullanıyoruz 1 senedir . şuan kritik yaşta seneye gelseniz olmaz derdik dedi 2 doktor.
Tuba_2020 Arkadaşlar bizde yeni öğrendik diş kontrolünde 40 aylık oğlum var onda alt çene ileriliği varmış,aparey ile düzelir mi acaba?en kısa zamanda götüreceğim diş ortodonti bölümüne.bilgisi olan var mı?
Tuba_2020 Kitapkurdubiri yoktu bildiğimiz kadarıyla hiçde fark etmemiştik diş kontrolü muayenesinde öğrendik.
Kitapkurdubiri Tuba_2020 Bende muayeneye götürmek istiyorum çünkü bende hafif alt çene ileriliği var baba tarafımda var bakalım bize ne diyecek.
Tuba_2020 Kitapkurdubiri bi götürün aklınızda kalmasın biz en kısa zamanda diş ortodonti hekimine gideceğiz.
Kitapkurdubiri Tuba_2020 Evet aksatmayın, ben bu yüzden 5 sene tel taktım , 23 yaşında taktırdım. Aileme hala bile kızarım neden küçükken götürmedini diye
Tuba_2020 Kitapkurdubiri size bi zararı oluyor muydu?oğlum uyurken dişlerini çok sıkıyor acaba ondan olur mu?daha önce havale geçmişimiz var acaba o zaman mı oldu diye düşünüp duruyorum çok kafama takıyorum.
princees Kitapkurdubiri düzeldi mi peki işe yaradı mı sizde tel bende 26 yaşındayım benimde ailem goturmemisler üstünde durmamislar şu anda kendimi kötü hissediyorum her anlamda benim alt çenem bir yarım santim falan önde çok istiyorum her insanın gibi düzgün olmasını sizin düzelmiş ise bana da umut olur belki
Kitapkurdubiri Tuba_2020 Sağlık olarak bir zararı olmadı , havaleyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum . Ağız yapısı genetik.
Tuba_2020 Kitapkurdubiri bildiğimiz kadarıyla kimse de yok ama dediğiniz gibi genetik de olabilir.hani böyle uyurken gidip sürekli kontrol eder oldum o derece kafama takıyorum inşallah sağlıkla bu süreci de atlatırız