Narin9 Kızlar neler yapıyorsunuz, neler yaptınız yada yapmayı düşünüyorsunuz 😃birde buzluğa atmalık misafir için neler yapıyorsunuz kurabiye, börek gibi..
limonkolonyasi Narin9 daha yeni başladım yapmaya gurbette yalnız olunca bebekle zor oluyor vallahi suan için taze fasulye koydum buğun domates konvesi yaptık eşimle karnıyarık yapicam birkaç gün sonra misafir için buzlukta sarma börek oluyor genelde ama kek kurabiye v.s de koyabilirsiniz
Balim61 Narin9 taze fasulye koydum pazardn barbunya aldm onlri koydm cok pahali yani bikernde yüklü hepsini alinmiyoki et suyu koydm bi kac post etim vr okadr.Karniyarik kebablik patlicn biber dograyp koycm kizartmalk melemenlik falan köye kuru fasulye dikmistim olmamsti dha geldm onu toplaup yolliucklr bna inş onu koyarm bide kara lahanam var okdr.misafr icn Pogaca börek kurabiye tarzi koyulabilr.
hunilimomm Narin9 her sene domates turşu vs yapıyordum bu sene hiç bişey yapmicam 2 çocukla zor olucagini düşünüyorum 😂 ne bulursam onu yeriz artık misafir bana getirsin kek börek
pazartesisendromu Narin9 sadece annem köyden fasülye vermişti 4 porsiyon fasülye attım.Diğer şeyleri dondurum gelince koyacağım domates doğrayıp atmayı planlıyorum.Bezelye felan bakalım kısmet şimdilik fasülye.Kayınvalidemin verdiği yufka ekmek.Başka bişi yok diğerleri normal yediklerim
Narin9 limonkolonyasi bende istiyorum yavaştan konserve yapmayı ama domates pahalı acaba düşer mi bu ararlar
Sena9 limonkolonyasi sarmayı pısırıp mı koyuyorsunuz ben daha önce hıc denemedim nasıl yapmamı onerırsınız
Narin9 Balim61 evet herşey çok pahalı olmuş nasıl yapacaz bakalım ama mecbur alıcaz. Paçanga böreğini pişirip mi atılıyor
Balim61 Narin9 o boregi bilmiyrm ama ben pisirmeden koyucam yaptigm böreği snr auapcagm zamn cikrtip pisircm oyle dha guzl oluyo.Sarma sarip koyulablr onlrida yapicm inş.3.4 poset melemen yapip koydum Suanlk zamani tam gelsn gene alip koycm mecbur aynn pahali ama yapck bisy yk suan alip.koymask kisn alicz bu sefrde ayni hesp
hunilimomm Narin9 işte bende sonra onu düşünüyorum 😂 ya canı isterse diye ikilemde kalıyorum bir menemen var bir de yaprak kısa sarıp yerim artık
dilayumay Sena9 ben bi sefer deneme amaçlı pişirip saklama kabıyla koymuştum buzluğa bi kac gün sonra çıkarıp tadına baktığımda yeni pişmiş gibi çok lezzetliydi. Çiğden koymayı sevmiyorum pirinc kırılıyor o zaman hoşuma gitmiyor. Bu şekilde deneyebilirsiniz ama poşetle koyarsanız poşet kokusu sinebilir
MerveKayraTugra Sarma dolma, içli köfte,mantı, sigara böreği, taze fasulye, nohut, barbunya, et suyu, mısır, poğaça, un kurabiyesi, mozaik pasta, domatesi biraz robottan geçirip koyacam. Kırmızı, yeşil biber doğrayıp koyabilirsiniz.
pazartesisendromu MerveKayraTugra domatesi bende sizim gibi yaptım güzel oldu bir de doğrayp atanlar var öyle denediniz mi?
Narin9 MerveKayraTugra sarmanın pirinci kırılmıyormu? Bide mısırı nasıl Ayıklıyorsunu bi defa denedim yapamadım
Balim61 MerveKayraTugra icli kofte nasil yapiyosnz?Ben jic yapmadim ilk kez yapmayi deniycm ve becerebilirsm buzlugada atmsyi düşünüyorum ama nasl yapilr hic fikrm yk interntte degisk degisk cok tarf var kafm karsti
Narin9 Kumruu yok kokmuyor kızartıp atıyorsunuz hatta ben kızartmakla uğraşmıyorum alacalı soyup fırçayla yap sürüp fırına atıyorum
limonkolonyasi Kumruu hayır koku olmuyor bazen kizartiriyorum bazende alacalı soyup yaglayip fırına atıyorum
Balim61 AlyaMavi Bend eoyle dusundm cunku bide buzlanck sonr acikardgn zamn buzu cozulnce islaklik oluck onda keki ilk kez duydm dondurucuya atilir