Herkese merhaba,
Bebeğim 48 günlük, 40.gününden itibaren sütümde dalgalanmalar olmaya başladı ve iki gündür içim acıya acıya mama vermek durumunda kaldım. Dinlenmek haricinde elimden geleni yapıyorum. Mama sayesinde karnı doydukça bebeğimin huzursuzluğu da azaldı tabi ama mama vermek içimi acıtıyor. Bir yandan kendimi telkin ediyorum, aç kalmasından iyidir, her şeyin bir çaresi var diye. Bir yandan da anne sütünün yerinin hiçbir şeyi tutmayacağı aklıma gelip mama verdikçe üzülüyorum. Günde 2 defa bir ihtimal 3 defa genelde gündüz mama veriyorum, akşam ve gece anne sütü ile idareli devam ediyoruz ne yazık ki tüm günü anne sütü ile geçiremiyoruz. Sütümün artması için de elimden geleni yapıyorum tabi bir yandan, umarım işe yarar ve gün içinde verdiğim mama adedini azaltabilirim çünkü daha çok küçük. En azından bir 6 ay bir fiil anne sütü emer diye umut ediyordum, hüsrana uğradım. Öyle ya da böyle mama da kullanmak durumunda kalsam çıktığı kadar anne sütü vereceğim. Doktorumuz da doğal olarak anne sütünden yana, imdat durumlarında günde 1-2 araya girilebilir dedi, çocuk doymayınca ve bunu net olarak belli edince başladık mamaya.
Açıkçası sizlerden iyi şeyler duymak istediğim için bunu yazmak istedim, ilk evladım, ilk tecrübem.
Teşekkürler,