1kizannesi Kızım 3.5 aylık bu hafta gece uykusundan sık uyanmaya başladı gündüz zaten kısacık uyuyo ağlıyorken birden gülüyo gülüyorken aniden ağlıyo kucakta olmak istiyo bi değişiklik var atak böyle mi 😅
GizemYe 1kizannesi ay 4 ay 10 günlüğüz. Neymiş bu 4. Ay atağı dedirtti bana. İllallah ettim resmen. Gece uykusuna geçerken bildiğin uyumamak için direniyor. Çok uykusu var. Kucakta uyutuyorum. Yatağa koyuyorum uyanıyor. Yine uyutuyorum 10-15 dk sonra yine uyanıyor. Gece uykusunda devamlı ağlayarak uyanıyor. Kaçta yatarsa yatsın 7-8 gibi uyanıyor. Gün içinde uykuları da kısaldı. Devamlı kucak istiyor. Etrafı keşfetmeye başladı devamlı bir şeyleri ellemek keşfetmek istiyor. Gerçekten zor bir dönem tek tesellim geçici olması. Size tavsiyem çok zorlandığınızda bebek arabasına atıp dışarıda dolandırmanız biraz. Ben sabahları uyandığında aşağı indirip gezdiriyorum biraz. Ağaçlara bakıyor çocuklara bakıyor. Sonra eve çıkıp biraz oyuncak biraz kitap okuma. O şekilde geçiyor sonra uyuyor. İyice yorulursa daha kolay uykuya geçiyor
Nur1818 1kizannesi bizim akşamları belli saatlerde Bi ağlaması tutuyordu 6dan sonra 8 9 a kadar uyutana kadar neler çekerdim mesela bide Bi inatki benim oğlan 😁 kendini geriye geriye atıyordu 3.5 aylık çocuk şuan 5 ay 10 günlük öyle sebebsiz ağlamaları yok sadece dönmeye çalışıyor dönüyor geri dönmeyincede sinirlenip ağlıyor eline bisey veriyorum tutuyor düşünce ağlıyor işte keşif zamanı artık 😁😁😁
Denizanasi92 1kizannesi her bebeğin farklı oluyor bizim bir gün atakta oluyordu ertesi günü iyi oluyordu . Uykuya direnç gösterecek, durduk yere ağlayacak, gece çığlıkla uyanıyordu bazen buraya başlık açmıştım hasta mı diye 😅. Elinizden geldiğince düzenini bozmamaya çalışın. (Uyku saatlerini ) . Biz dışarı çıkarıyorduk kendi kendine kaldıkça daha huysuz oluyor diye. Sonra 5.aya doğru azalıp 5.ayda tekrar saçma bi pik yapıyor atak dönemi falan da yok 5.ayda ama bizde öyle oldu bir kaç hafta sonra düzeliyor. Korkmayın durumu kabullenin ve sadece onu rahatlatmaya çalışın
Annababy 1kizannesi Etrafında tam tur dönmeyi öğrenecek, nesnelere uzanmayı ve tutmayı öğrenecek, değişik sesler çıkartmaya başlayacak konuşma denemeleri, asker gibi yerde sürünecek emeklemeye çalışırken ve bunları yapmaya çalışırken sinir olup iş kesecek bunları yapmak istediği için de uykuya hep direnecek😁
Nur1818 Oznur3635 ne var ki 5.ay da 😁 benimki 5 ay 11 günlük 4 aydan kurtuldum o kısa uykulardan. Gece de sık uyanmıyor artık ama hiç durmuyor dönüyor gülüyor fışır fışır 😁
Nur1818 1kizannesi anne olduktan sonra hiç rahat yok bize malesef buyuncede büyük dertleri okulları bize rahat yok
Nur1818 1kizannesi benmki oğlan ama istediği olmayınca sinirlenip Bi bagiriror. Artık anladı ağlayarak istediğini yptrcgni kucakta geziyor gülüyor hemen 😁
Felfena Tam ortasındayız atağın Ağlamaların, uyku gerilemelerinin ortasındayım Nasıl da alışıyor insan isterse Nasıl da kıymetliymiş meğer uykular Nasıl da mecburmuşuz Sabretmeye, sevmeye, emzirmeye…