Sedadgn Kızlar merhaba 2,5 aylık bir bebeğin ağlamaması normal mi sadece ıhh ıhh diye hafif sesler çıkartıyor birde 3,600 gram doğdu şu an 4,200 gram kilo alımıda çok yavaş kafasını hiç tutamıyor seslerede çok tepki vermiyor.
Oldugugibibiri Sedadgn kafasını yavaş yavaş tutmaya başlar. Fakat kilo alımı yavaşmış gerçekten 😔 emiyor mu mama mı alıyor?
Duru2705 Sedadgn benimde bebeğim 2 buçuk aylık kafasını tutuyor ama benimki de çok nadir ağlıyor aynı sesleri çıkartıyor ama evet kilo alımı az biraz anne sütü mü veriyorsunuz
Nisan4523 Sedadgn Benim bebeğim 6buçuk aylık. O da pek ağlamazdı. Sürekli ııııhh ııııhhh diye mızırdanırdı. Çok acıksa bile ağlamazdı. Hala da öyle. Ayrıca başını 4.aydan sonra tutmaya başladı. Şimdi gayet güzel dik tutuyor. Mama sandalyesinde oturup yemek yiyor. Hatta desteksiz oturmaya bile başladı yavaştan. Yani her bebeğin gelişimi farklıdır. Hiç stres yapmayın. Sadece gözlemleyin yeter. Kilo alımı için de gece beslenmelerini sıklaştırın. Gece beslenmesi daha iyi kilo aldırıyor. Daha çok küçükmüş. Sık sık besleyin.
isimsizanne1 Kafasını tutamaması seslere tepki vermemesi falan normal sadece kilo alımı az anne sütünüzü arttırın bu süreçte biraz daha mama öğünü ekleyin kilo alır diğer gelişimleri için vakti var dert etmeyin
Duru2705 Nisan4523 gece 2 defa ancak emiyor o da zorla benim kızım 2 ay 17 günlük uyanmıyor neler yapıyorum uyandırmıyorum ne yapmam lazım acaba gece beslemesi için
Nisan4523 Duru2705 kan şekeri düştüğü için uyanamıyor olabilir. Gece uyanma problemi varsa,gündüzleri kan şekerini dengede tutmakla başlayın işe. Gündüzleri en fazla 2 saati geçmeyecek şekilde emzirin. Sütünüz azsa bile emzirin. Arkasından mama takviyesi yaparsınız gerekirse. Memede durması gerektiğini iyice öğrensin. Böylece geceleri de kalkıp emmek isteyecektir zaten. Gündüz iyi beslenen bebeğin gece beslenmesi de düzene girer kan şekeri dengesinden dolayı.
bidemir Sedadgn benim oğlumda çok ağlayan bir bebek değildi yan komşunuz hiç sesini duymuyoruz derdi çok şanslısınız bu konuda emin olabilirsiniz 😅 . 2,5 aylık bir bebeğin kafasını tutamaması normal ama kilo alımı normal değil gibi ki bu aylarda ayda 1 kilo almasını bekler doktorlar . Mama takviyesi yapmanızı öneririm gelişimsel olarak geri kalmasın
Deross Sedadgn yarım saate bir emzirin siz bol bol kuruyemiş kırmızı et pilav peynir tahin pekmez tüketin sütünüzün yağlanması gerekiyor yemeklere tereyağı atın