GizemElf merhaba oğlum yedi buçuk aylık. Ben de doktorun önerisi ile dört buçuk aydan itibaren 3 gün Kuralı yapmaya çalıştım ama benim oğlum haşlama sebze buharda sebze asla yemedi püre yaptım…eline verdim yok. Tek gıda olarak Yogurdu cok sevdi sadece. Bir gün kuzu kıymalı soğanlı sarımsaklı yemek gibi pişirince yediğini fark ettim:) bebek tarhanası aldım onu da sevdi ama kıymalı olursa.. neyse ek gıdada çıkmaza girmiştim artık kahvaltıda akşam yemeğinde bizim yemeklerden yemek istiyor ama ona yaptığım özel yemekleri asla yemiyordu. En son doktorumuza danıştık çocuk ne istiyorsa onu ver kendi yemeğinizden tuzsuz ayır hatta cok az tuz ilave edebilirsin dedi. Sabahları benim oğlum bildiğin ezine peyniri az tuzlu zeytin tavada yumurta tambugday ekmeği kaşarlı tost falan yiyor.. 😀kurufasülye suyuyla ıslanmış pilava bayılıyor. Artık ben de yemekleri az tuzlu organik salçalı falan yapıyorum.. mümkün degil bebe bisküvili bulamaç mamaları yemedi.
Yani demek istediğim siz de göreceksiniz bazı bebekler kendi tercihlerini yapıyor ve istedikleri şekilde ilerliyor..
Penolope gurme diye bi siteden bebek çorbaları ve makarnası aldım onları sevdi ama.. tatları güzel gerçekten… hem organik içerik hem kolay hazırlanıyor. İleride belki denersiniz.
Bu arada benim oğlum alerjik değildi o yüzden sıkıntı yaşamadım.