Esrasaree Kez sağlık ocağında topuk kanı verdiğimiz de fenilketönüri biraz yüksek çıkmış 3. Kez vermemizi istediler teğit etmek için negatif çıkan var mı sonradan aranızda böyle olan var mı aranızda çok korkuyorum nolur dua edin
Aybersa Esrasaree bizim oldu canım. Sarılık değeri , erken doğum , ayağın tam kağıda oturtulmaması gibi sebepler o degeri yükseltiyor, benim oğlumun sarılık değeri yuksekti , o sebeple farklı çıktı sonucu , 3. Yu verdik daha dönüş olmadı çok şükür 🤲🤲🤲
Phersephone Esrasaree Bazı beceriksizler düzgün alamıyor bizde de aynı sorun yaşandı çocuğumun topukları mosmor oldu kanı çekildi akmaz oldu delik deşik ettiler ,2.ye çapırdıklarında başkasına aldırttım yoksa asla dokunamazsınız dedim minicik canı var nefesi kesildi bebeğimin . Korkma Rabbimin izniyle bişicik çıkmaz.
snyck Esrasaree yeğenimin 3 kerede pozitif çıkınca hacettepeye yonlendirmislerdi şuan bu hastalığı taşıyor ailede kimsede bilinen yok ama malesef ilk oldu değer çok yüksek degilse takipli olursunuz diyet falan uygulamazlar yetersiz beslenme kanın bozulması gibi faktörlerde etkili tabi yanlış olma ihtimali var
Baldancocuk Saglik bakanliginin yeni bakmaha basladigi bir hastalikmis bizim de ayni sekilde oldu cok agladim inanin yanlis cikiyor bencee hic dusunul yipratmayin kendinizi
Cbn08 Bize 30. gün dönüş oldu . Fenilanalin değeri 2.2 çıkmış 2 kamı verdik pazartesi. İnşallah temiz gelir. Sarılık yüksekti ilk kan verdiğimiz 5. Günde. Kötüyüm ben de ama yapacak bir şey yok beklemekten başka:((
Denizzz1996 Benim oğlum 6 yaşında onda da fenilketonüri değeri yüksek geldi hastaneye sevk olduk orda baktılar fenilketonüri hastası 6 senedir 6 aylık kızım var şuanda onda da aynı problem var yine araştırma hastanesinde takipliyiz diyeceğim o ki ihmal etmeyin 1 damla topuk kanı hayat kurtarır inşallah yanlışlık olmuştur hiç gerek kalmaz ama üzerinde durun geçmiş olsun
Esrasaree Çok geçmiş olsun kuzum rabbim tüm çocuklarımıza şifa versin sizin değerleriniz kaç çıkmıştı?
Denizzz1996 Yok akraba değiliz Bi klasik fenilketonüri var onun tedavisi diyet bide hfa dediğimiz değeri yüksek olan ama klasik gibi olmayan fenilketonüri var bizimkisi hfa olarak geçiyor kuvan adında ilacımız var onu kullanıyoruz oğlumda 5 gelmişti topuk kanı kızımda 4