sevginingucu kaç aylık bebeğiniz bilmiyorum ama geçiyor inanın ki. Biz 2. Ayından beri yaşıyoruz. Şuan 4 aylık olduk çok şükür geçti gitti diye ümid ediyorum. Bu süreçte benim en büyük hatam bebeğim az emdiğinde sütümü sağmamak oldu. Kafamı çok karıştırdılar. Doktorumuz sağma, bırak bebek emsin o sağsın seni dedi. Emzirme danışmanım memeyi sağmayı pek sevmeyiz memenin kafası karışır. Bebek emmesiyle sağmak çok farklı dedi. Ben de o süreçte sağmadım. Bebek beş dk emip çekiliyordu. Sütüm o dönem çok azaldı. çünkü vücut bebeğe o kadar süt yetiyor diye sinyal veriyormuş. Size tavsiyem bebek her emdikten sonra olmasa da günde en azından 5 kere sağım yapmak. Ama bebek emdikten sonra. İsterseniz o sütü memeden sonra yine teklif edin isterseniz de buzluğa kaldırın. Ama yapmazsanız meme reddi döneminde sütünüz inanılmaz azalıyor.
Ve diğer en büyük tavsiyemde ne olursa olsun asla biberon vermemeniz. Eğer 3 aydan küçükse zaten hiç vermeyin. Ama 3 aylıktan büyükse bile eğer meme reddi şüpheniz varsa asla biberona yanaşmayın. Sütünüzü saklayın ilerleyen dönemde verirsiniz. Ben bu süreçte şırınga, eds, kaşık biberon yöntemi kullandım hep.
Ve ne olursa olsun moralinizi yüksek tutun. Ben yapı gereği çok gergin bir insanım. Modum hemen düşer ya da sinirlenirim. Ama bebek daha çok etkileniyor öyle bir durumda. Siz inat ettikçe bebek de inat ediyor emmiyor.
Uykuya geçerken ya da uyanmadan hemen önce emzirirseniz çok daha kolay oluyor.