Caglarege03 Bebeğim 3 aylık bugün bezinde fotoğraftaki gibi Pembe leke vardı başına gelen var mı daha önce? Haftasonu olduğu için hastaneye goturemedim acillik bir durum mu acaba bilemedim. İlk bebeğim olduğu için çok bilgisizim 🙁
Mrvll Caglarege03 Bizde de geçen oldu. İdrarda kristal(ürat kristal) deniliyor. Doktor su alımının az olduğunu söyledi. Az az çay kaşığı ile günlük su vermemi önerdi bebeğe. Biz 4,5 aylığız suya bu yüzden baslamamistim. Şimdi az az veriyorum. En önemlisi emziriyorsanız annenin bol su içmesi gerekiyor ki bu sıcaklarda su bebeğe gecebilsin.
Pelin05 Caglarege03 bebeğin cinsiyeti kız ise bazen pembe akıntı olabiliyor normal kabul ediliyor veya besin alerji belirtisi olabilir. Mukuslu kakası var mı
Lalegul Caglarege03 yetersiz beslenme az sıvı alimindan oluyor havalar çok sıcak bebeğe 1 2 tatlı kaşığı doyurduktan sonra verebilirsiniz 3 aylik olmuş midesi büyümüş suyla doymaz belkide sütunüz yetmiyor mama takviyesi yapın duruma göre verirsiniz
Melike-- Bizim de bi defa olmuştu poposu tahriş olmuştu ondandı, pişik falan var mı acaba, bir de kantoron da o renk beze değince hiç sürmüş müydünüz acaba, hemen köyü düşünmeyin inşallah bi şeyi yoktur minnoşun 🙏🙏
Caglarege03 Melike-- yok canım pişik yok hiç poposunda kantaronda sürmedim hiç. İnşallah canım kötü dusunmemeye çalışıyorum. 🙏🏻
tugbactlkya Almondeyed canım bekletme idrar testi ve idrar kültürü verdim bende 3 ay 20 sinde bi başladı kristal idrar enfeksiyonu bide bakteri çıtı bu illet tahliller bi cikiyo bi cikmiyo tabanından uzun sürdü bide acildeki doktor salagi yanlış ilaç yazmış Allah in cezası çocuk nefrolojisine yönlendirme istedim bugün tedaviye başladık mikrop için inşallah yavrum hemen iyileşir o bezindeki pembeli de kristal sıvı yetersizliğinden felan oluyo çok besle diye diye kaç ay bundan beni oyaladilar her hafta tahlil vs versem de tahlilde mi çıkmıyordu bu özelde bilmiyom ama sonunda çıktı tedaviye başladık bugün damar yolundan sende aksatma nolur nolmaz idrarini kültürünü istesinler bebisin
Caglarege03 Mrvll bende pazartesi götüreceğim canım acil bişey varsa acile götüreyim diye telaş yaptım. Şu ara çok sıcak bulunduğumuz il su tuketimime dikkat ediyorum ama çok içmiyorum. Siz mama mi kullanıyorsunuz emziriyor musunuz
Mrvll Caglarege03 telaş hiç yapmayin çoğu bebekte oluyor acillik değil. Bu sıcaklarda biz mahvoluyoruz onlar napsin. Bizde Mardin sıcağındayiz. Su tüketimine daha daha dikkat etmek zorundayız. Ben yüzde 90 anne sütü, yetemedigimde mama takviye ediyorum günde 1 ya da 2 kez 60 CC.
Davuteren Caglarege03 benim bebeğimde de oldu çok sıcak olduğu için bebeğe de su verin dedi doktor evi serin tutun dedi klima aldık ve bana da sende 5 litre su iç dedi
Mervemurat94 Caglarege03 ben hem emzırıp hem mama verıyırum doktor yA ıdrar yolu enfeksiyonundan yada yetersız beslenme yada susuz kalınca olur dedı beslenmeyle alakalı bırsey yok kılo alımı ıyı enfeksiyonda çıkmadı su verıyorum ama hala gecmedı 2 aylık bebegım
Caglarege03 Mrvll Aynen canım ya dikkat etmeye çalışıyorum ama aklıma geldikçe işte. Doymadıgini nasıl anladınız bende acaba mama versem mi diye düşünüyorum. Meme emerken huzursuzlaniyor ama göğsünü sıkınca süt akıyor emin olamadım. Kilo alımı geçen aya kadar çok iyiydi bu ayda daha gidemedim kilo boy kontrolüne.
Mrvll Caglarege03 ilk 1 ay sadece anne sütü verdim. Ama baktım akşama doğru bir saatte sürekli emme isteği memede durma isteği vardı. Öyle olunca o saatlerde göğsüm yumuşak kaldı doymadıgini hissettim, benimde sıkınca geliyor sabırla çekse gelecek zaten ama biberonun hızı gibi hızlı gelmediği için sinirleniyordu. Bu yüzden mama takviyesi yapıyorum valla genelde o saatlerde. Biberondan da soğutmak istemiyorum çünkü iş hayatim başlayacak yakında. Hatta bazen sağıp veriyorum. Bizim de kilo boy kontrolumuz çok iyi çok şükür anne sütü alırken de iyiydi mama alırken de. Ama dediğim gibi açlık ağlaması yaptığını anladığım an veriyorum mamayı, en azından huzura kavuşuyor rahatlıyor uyuyor
hepbahar123 Caglarege03 beslenme sıvı eksikliği olabilir cnm bol su iç bebege de su verdirebilir doktor terlrtmemeye calış çocuğu
Caglarege03 Mrvll ayy aynı benim gibi canım ya. Benimde ilk 2 ay nerdeyse sütüm çok fazlaydı tazyikliydi 5 dakikada doğuyordu şimdilerde emerken emerken memeyle kavga ediyor yavaş geldiği için ya da süt gelmiyor diye düşündüm. Mama takviyesine başlamayı bende düşünüyorum hangi mamayı kullanıyorsun canım. Sen en iyisini yapmışsın canim ya mutlu huzurlu olsunlar yetiyor annelere zaten 😇🥰
Mrvll Caglarege03 benim de öyle fazla ve tazyikli idi. Aptamil canım ☺️ yine de doktoruna danisabilirsin gerekli görüyor mu acaba. Şöyle de bir şey var. Kilo alımı iyiyse doktor gerekli görmüyor genelde. Ama anne olan biziz. Yeterince tanıyoruz bebeğimizi. Açlık aglamasindan ağladığını farkedince mecbur veriyoruz. Mama ya da meme sorun değil dediğiniz gibi sağlıklı mutlu huzurlu olsunlar yeter🥰 sizin de hakkınızda hayırlısı. Bebeğinizle güzel sağlıklı günler dilerim🙏
Caglarege03 Pelin05 erkek cinsiyeti canım. Kakası çok sulu ve mukuslu ayrıca dün akşam 9 gibi bezini değiştirdim sabah baktığımda bezi dolu değildi gecede bı kere emzirdim ona rağmen doluluk çizgisi bile renk degistirmemisti.
Ilgazbebek Bizdede oldu aynı sorun doktorum ilk altı ay sadece anne sütüyle beslenme olayının kış bebekleri için geçerli olduğunu aşırı sıcaklardan susuz kaldığını su içirmem gerektipini söyledi su verin bebeğinize günde 3 4 defa 15cc kadar yine doktorunuzada gidin
Caglarege03 Ilgazbebek 37 dereceyi gördük canım havalar gerçekten çok sıcak gidiyor. Banada doktorum en başta su bile verme dedi bakalım yarın ne diyecek. Biz bile dayanamiyoruz bebekler napsin doğru dediğin. Banada belki su ver diyecek inşallah sudandir doymasinda sıkıntı olmasında 🙏🏻🙏🏻
Caglarege03 Lalegul anladım canım bende 2sini düşündüm bakalım yarın doktora gideceğim ona göre bı yol izleyecem. Çok sağol 🙏🏻
2021_asel Caglarege03 Canım susuzluktan olur kqç aylık bılmıyorun eğer 6 aylıksa su ver değilse sık emzır susuz kalmış bebeğin
Caglarege03 2021_asel 3 aylık daha canım. Gece uyudu bı kere uyanır oda sabaha karşı uyandı emzirdim sabah altını değiştirirken bezinde fark ettim pembe rengi. 2 saatte bir emmek istiyor emziriyorum da ama memeyle kavga ediyor acaba sütüm mu yetmiyor kafam çok karıştı canım ya 🙁