Bsrdgnmt 5 ay 10 günlük kızım artık tadım yapabilirsiniz dedi doktor. Nereden nasıl başlayacağız bilmiyorum . Biberon dahil hiçbirşeyi kabul etmeyen bir bebekle , ek gıda . Nasıl sevdirebiliriz neler yapabiliriz ? Olmazsa olmaz mutlaka almalısın dediğiniz neler var ?
Alparslan_bebis Bsrdgnmt biz de başladık mevsimlik ne varsa 3 gün kuralı ile bir elmanın yarısı armutun yarısı patates muz vs vs sebzeler suda haşlayarak meyveler cam rende ile rendelenerek veriyorum 6. Ay da ise karışık başlayacağız
Betibethyy Bsrdgnmt merhaba, ben de tadımlara 5. Ayda başladım. Sadece sebze püresi vermiştim. Kabak, Havuç, Brokoli, Patates, Tatlı Patates. Tatlı patatese bayılıyor! Tüm pürelere zeytinyağı koyup yerdirdim. Kabızlık olmadı.
Sebusebu Bsrdgnmt 3 gün kuralını uygulayacaksan kabak-havuç-tatlı patates-patates bu sırayla gidebilirsin. 12 gün bu şekil gidersin. Buharda haşla üzerms hafif zeytinyagı gezdir. 1 çay kasıgı 1 tatlı kasıgı 1 yemek kasıgı seklinde 3er gün verebilirsin. Tadım bitince yogurt vermeye geçersin. Sonra hepsini karıstırabilirsin… ben 3 gün yapmadm
Pinarucar Benimde bebeğim 5 aylık biz doktor tavsiyesi üzerine 4.5 aylıkken başladık yoğurtla başladım sonra meyve püresi verdim hata etmişim ama sebzeyi verdiğimde yemedi meyveyi unutturdum vermedim bir süre kabak havuç patates verdim daha sonra üçünü karıştırıp çorba yaptım şuan hem sebze hem meyve yiyor hero baby kaşık maması da veriyorum pirinç unuyla meyve karıştırıp veriyorum hafif şeyler vermeye özen gösterin size tavsiyem meyveyi sona saklayın önce sebze tadimi
Acemianne10 Minik-13 duyduğum kadarıyla sebzenin vitamini suda kalıyormus buharda haşlanınca öyle bir durum olmuyormuş
esra91 Bsrdgnmt ilk yoğurt sonra havuç kabak patates 3 gün kuralına göre sonra bunları karıştırabilirsin . bende 5. ayda geçtim 7 aylık şimdi oğlum
Aleyemir Bsrdgnmt merhaba bebeğimde 5 aylık biz ilk olarak salatalığı soyup suyunu emmesini sağladık,bir diğer gün havucu soyup eline veril onu emmesini sağladık,ilk zamanlarımız böyle geçiyor tam 6 aylık olmadan püreler yememize doktorumuz izin vermedi ara ara kaynamış hazır su veriyorum birde
Palasnihan Kızlar bizde 5 bucuga yakındı başladık ek gidaya ilk yogurt verdim simdi sebzelere başladık sebzelerden sonrada meyve vermeyi dusunuyorum tum tadimlar bittikten sonra 6 aylik olunca sebzelerine meyvelerine tahil ekleyebilir miyim yulaf unu purinc vs