Sonradan oluşumu olan otizm türleri var ama bende pek onlara benzetemedim , okul öncesi öğretmeniyim tanı koyamam elbette sadece bildiklerimi aktarabiliyorum 🙏 dediğim gibi bir sosyalliği arttırmayı deneyebilirsiniz hem o arada siz dinlenirsiniz hem çocuk için aktivite olmuş olur ve dr dediği gibi bu yaşta inat var agresif davranışlar var anlayacağınız çok fazla şey var küçük ergenler bunlar 😉 konuşması için zorlayın siz mesela su diyene kadar suyu vermeyin tabiki çok uzun süren ve inatlaşmaya giden tarzda değil de anlamadım çocuğum ne istedin söyler misin diyebilirsiniz çok işe yarar bu tarz bunu her yerde kullanın . Anlamadım yavrum ne istedin , çocuğum bunun renginii hatırlayamadım bu hangi renkti gibi gibi .. Bunlar da sonuç vermez bu süreç bitmek bilmez o zaman düşünmeli acaba bi sorun var mı diye .. hamileymişsiniz canınızı sıkmayın ve üzülmeyin kardeşinin olacak olmasını bilmesi bile acaba buna bi tepki mi diye düşünülüyor çoğu zaman . Biraz daha sakin ve akışa bırakın tabiki kontrollü bi akış 😉🥰