Derya2867 6 ay 17 günlük kızım var bu ay sonu menenjit aşılarını yaptırmak istiyorum evet maalesef pahalı ama bu hastalığın da şakası yok … menenjit aşısı yaptırdınız mı? Yan etkileri neler oldu ?
eylul19 Derya2867 3,5 ve 13.cu ayda yanı dun yaptırdık cok sukur bır sıkıntı yasamadık bıraz huysuzluk yaptı o kdr
Dem Derya2867 pazartesi son dozumuzu vuracağız ve tamamlanacak. Aşı biraz ağır ama ben her aşı sonrası emzirmeye yoğunluk verdim sorunsuz atlattık ateş korkusu yaşadık ama huysuzluk dışında aşırı bir yan etki yapmadi. Diğer arkadaşların dediğine kesinlikle katılıyorum bebeğin bünyesine gire değişiyor aşı sonrası reaksiyon durumu
2804Gp Derya2867 ben yaptırdım her çocuk aynı olacaj değil ama aşıdan yarım saat önce yarım ölçek calpol verdim ve 6 saatte bir ateşi olmasa da verdim o sebeple hiç sıkıntı yaşamadık ateşimiz yükselmesi de huzursuzlukta olmadı
Minenur123 Yaptırdım son bir dozu kaldı Biz çok ağır atlattik valla her bebek bir olacak diye kural yok ama 2,3 gün ateş yaptı halsizlik iştahsızlık ve vurulan bölgede hassasiyet oldu elini sürünce felan ağlıyordu
Derya2867 Minenur123 valla bu ay sonu tam da işe başlayacağım zaman beksero aşısı yapılacak ama vazgeçiyorum 1 yaşında nimerix yaptırırım çünkü 3 ve 5inci ayda rotarix aşısı yaptırdım 3üncü aydaki aşı 2 gün alev ateş yakmıştı çocuğu beksero menenjit aşısını düşünemiyorum vazgeçtim çok yan etkisi var
Minenur123 Derya2867 vazgeçmeyin bir an önce yaptırın eninde sonunda olacak bu aşıyı belki de ayı küçük olduğu için ağır geçirmez ben 13 aylıkken yaptırdım ayı büyük olduğu için belki de bu kadar zorlandi yani pek bu aşılar sonraya ertelenebilecek asi değil hastalığı emin ol daha ağır sonuçlara sebep verebilir son pişmanlık fayda vermez Allah korusun