pamuksekerinannesii benim kızım da çeyiz yemek takımının baharatlıklarını kırmıştı🤦🏻♀️ Olabiliyor böyle kazalar onlara zarar gelmesin. Sınır koymak işinize yarayacaktır. Onun için tehlikeli olan şeyleri yapmasına izin vermeyin. Anlattığınızda anlamıyorsa deneyimlemesine izin verin. Mesela masanın üstüne çıkarsan düşebilirsin ve canın acıyabilir dediğinizde yapmaya devam ediyosa , almaya çalışırken hafifçe yere bırakın. Bak gördün mü daha hızlı da düşebilirdin ve kolun acıyabilirdi, anlıyorum senin biraz canın sıkılıyo sanırım ama orası tehlikeli hadi gel yerde oynayalım diyebilirsiniz. Sınır koymak, yaptığı eylemlerin sonuca katlanmasını sağlamak, konuşurken sebep belirtmek ve son olarak alternatif sunmak çok önemli. Çocuğun hareketli olması kadar doğal bir şey yok. Enerjisini atmasına yardımcı olun. Kızım 22 aylık her gün 2 kez parka gidiyoruz. Çoğu zaman yürüterek götürüyorum. Haftada 1 oyun grubuna gidiyoruz. Her şeyin ama her şeyin sebebini sonucunu anlatıyorum ona. 2 yaş sendromunun en iyi çözümü çocuğu dışarı çıkartmak der hep doktorumuz. İmkan oldukça sosyalleşiyoruz. Evde sürekli oyun oynuyoruz. İnatlaşmıyorum. Ağlama krizlerinde duygularını yansıtıyorum. “Böyle olduğu için çok mu üzüldüm, öfkeli görünüyosun. Seni anlıyorum. Ama bu senin için tehlikeli. Sakinleşmeni bekliyorum. Yanındayım. İstediğin zaman sarılabiliriz” gbi konuşmalar yapıyorum. Çok şükür şimdiye kadar 2-3 kez kriz yaşadık. Sizin sakin kalmanız, onu anladığınızı ve yanında olduğunu hissettirmeniz çok önemli. Henüz çok küçükler ve duygularını tanımaya çalışıyolar. Bunların hiç birini bilerek yapmıyolar. Denemediğim yol kalmadı kitabını da okumanızı tavsiye ederim🌸