Aysemustfa Merhaba annelerim biz 14 aylık olucaz fakat henüz hiçbir kelime söylemiyor babası anneannesi ben sürekli konuşuyoruz hecelemeler yapıyoruz fakat ne bir mama meme anne baba bu tür kelimeler yok tek yaptığı şey bağırmak çığlık atmak henüz erkenmi bilemedim ama galiba tek heceli kelimeler için geç kalınmış gibi geliyor çünkü çoğu bebeklere baktığımda 9 10 aylıkken bile bu tür kelimeleri çoktan söyleyeme başlamış oluyorlar ne yapmalıyım bilemedim
Elifffinnn10 Aysemustfa yani evet mama anne baba demesi gerekir ama her bebek farklı sonucta 1 2 ay daha bekleyip doktora o zaman götürün
Kader1352 Aysemustfa benim kizim 17. Ayina girecek yarin o da konusmuyo sadece cici diyo. Baba diyo ama bilincsiz herseyeagzina oyle dolanmis ondan diyo. Ama su isterken mama diyo bende ona mama degil bunun adi su diyorum onunda dili dondugunce şi yada şü diyo anliyorum su dedigini. Toka istiyo kaka gibi tuhaf bi sey soyluyo ondada anliyrm toka dedigini… Yani hicbir kelimesi net dgl ve eger bu konusmaysa konusuyo ama bana gore bence konusmuyo. Kizimin rahatsizligi var bingildaginin erken kapanmasindan dolayi, doktor beyin gelisimine zarar verebilir ve bu yuzden gelisimde gerilik olusabilir. Ameliyat 2 yasina kadar olma duruma var bu yuzden hal hareketlerini gozlemliyorum 2 yasina kadar sikinti olmazsa ameliyatta gerekmiycek her ne kadar 2 yasina kadarda beklememiz risk olsada goze aldik bikere…bu yuzden gec konusmasini dert etmiyorum ama bu gelisim geriliginin belirtisi mi acaba diye aklima gelince cok korkuyorum
Aysemustfa Kader1352 Allah şifalar versin bende bu yüzden korkuyorum gelişim geriliği olabilirmi acaba diye benimkide biz su içerken ıııı yaparak istediğini belirtiyor yani ağlamaklo bir şekilde kahvaltı yaparken ne istediğini parmağıyla gösteriyor ama hiçbir şekilde kelime yok sadece böyl iletişim kurabiliyoruz
Kader1352 Aysemustfa ALLAH korusun insallah bos yere efyam yapiyoruzdur. Bu durum yanliz buyuyen bebeklerde de sıkca yasanabiliyormus bu ihtimali dusunmek beni rahatlatiyor. Rahatsizligi icin memlekete geldik kismetse yadin doktora gostericez cuma gunude bi aksilik olmazsa cocuk gelisimine gostericez. Rabbim tum bebekleri korusun anne babalarina bagislasin onlar kanatsiz meleklerimiz…
Mutluefe Aysemustfa oğlum 16 aylik 14. Ayının içinde söylemeye başladı bir anda Anne , Baba , Kedi, Orda , hav , silgi = gilgi falan falan.. inşallah başlar sizin çocuğunuz da
Aysemustfa Mutluefe İnşallah bizde biraz tembellikte var ama dediğiniz gibi en kısa zamanda başlar umarım yoksa bu durum beni çok tedirgin etmeye başladı
RuzgarGulsah Çocuklarda bir dönem böyle durgunluk oluyormuş benim oğlumun yaşındayken kelimeleri vardı sonra bir durgunlaştı sadece anne derdi sonra 15. Aya girdi açılmaya başladı şimdi 19 aylık ve herşeyi söylüyor anlatıyor siz elinizden ne geliyorsa yapın kitap okuyun parka çıkarın herşeyi anlatın sonra hiç anlamıcaksınız konuşmaya başlamış 🌸