Neslihann37 Normal doğum sonrası hemoroid ve çatlak dışında büyük tuvaleti yaparken makat acısı yaşayan var mı? Tam olarak anlayamadım dikis yeri ile makat yakın hemoroid bulgusu yok catlakta yok ama sanki kabız olmuşum da zorlanıyor musum gibi bir acı var. Bu durumu yaşayan var mı?
Terlikgeliyor Neslihann37 evet bende oldu . Sanırsın oraya dikiş atmışlar darlık hissediyodum zorlanıyodum yani . 🙄
Mrysmg Neslihann37 benim doğumdan hemen sonra değilde 2 hafta sonrasinda tuvaletim bitince acıyordu batma gibi ama sonradan geçti. Sık mı gidiyorsunuz büyük abdeste
Derinnlina Neslihann37 normal doğum sonrası benim de çok kötü makat ağrılarım oldu makat çatlağı oldu malesef hemoroid değil ama nohut tanesi gibi şişmişti pamuğun üstüne biraz tentürdiyot döküp makata bastırın benimkisi öyle geçmişti gece bastırıp sabaha kadar öyle kalsın geçer inşallah 🙏 çok acıyor ama sakın çıkarmayın pamuğu🤐 rabbim şifa versin herkese
Deletedmom_8 Neslihann37 bende de olmuştu anlamıyordum dikiş felan diye düşündüm bazen bir de zor olmuştu doğum sanırım ondan dedim ama dikişlerim iyileşince rutin hayatıma dönünce anladım çatlak oluşmuş.
Neslihann37 Terlikgeliyor peki sizde hemoroid vs bir sorun oluştu mu yani ben çözemedim ne olduğunu tuvalete gitmek zulüm geliyor afedersiniz 🙄
Terlikgeliyor Neslihann37 evet başlarda dediğim gibi sanki dikis oraya atılmış gibi zorlanırdım lanet ederdim tuvalete gitmeye. Kabız olmasam da zorlanırdım çok canım yanardı Daha sonrasında hemoroid sorunu ortaya çıktı maalesef.. doğum öncesinde yoktu doğumdan sonra oluştu . Geçer diye dikkate almadım bu sefer kanlı hemoroide dönüştü. Doktorun yolunu tutmak zorunda kaldım 😏
smyrmyry16 Neslihann37 canım doğumdan sonra aynı yaşadım basurum bir Ken iki 3 tane oldu tuvalette ağlıyordum resmen sonra eşim dulcosoft diye Bi syrup aldı zorlaninca bi kapak içiyorum çok rahatlatıyor
Linlin1511 benim de epizyotomi dikişim vardı, tuvalet ihtiyacında çok zorlanıyordum. yatarken hele aman yarabbi… afedersiniz popoyu havada tutup öyle yatabiliyordum. emzirirken altıma yastık koyuyordum. 2 hafta sonra kendiliğinden geçmişti.
Terlikgeliyor smyrmyry16 benimki kanlı hemoroide dönüştügu için ilerlemiş cerrahi tedavi önerildi maalesef korkumdan gidersem olacağım inşallah simdilik kremle idare ediyorum😄
Terlikgeliyor Mrysmg evet maalesef. Öncesinde hiç öyle sorunum yoktu normal doğumdan sonra oldu . Fazla ıkınmaya bağlı basınçtan kaynaklı olduğu söylendi
smyrmyry16 Terlikgeliyor kanlı derken zaten zorlaninca çatlamış gibi oluyor kanıyor hemoroid kremler ise. Yarıyor mu peki
Mrysmg Neslihann37 insallah oyle bir sey yoktur bi doktora gidin derim cok zor o hastalik arkadasimda da vardi elinizle baktinizmj hic bisey varmi
Neslihann37 Derinnlina çatlak hemoroid bulgusu yok ama acı var herhalde diyorum ıkınma kaynaklı biraz zorlandı. Daha on gün oldu doğum yapalı şuan hiç hastane yoluna düşmek istemiyorum acı çeksem de gidip ne yöntem varsa denicem artık🙄🙄
Neslihann37 Mrysmg evet elle baktım ama hemoroid benzeri bir belirti yoktu. İnanın dogumda yediğim iğneler dikis ağrısı vs3-5 yıl hastaneden uzak durma sebebim olducbirde bunun için doktor doktor gezmek hiç istemiyorum o yüzden çok korkuyorum öyle birşey olur diye 🙄
Mrysmg Neslihann37 ama hastaneye gitmezseniz öyle birsey veya ihtimal varsa öğrenip erkenden önüne geçme fırsatınız olmaz. Bana sorarsanız ihmal etmeyin derim. Psikolojik olarak hastaneden yıprandınız diye kendinizi hastanelik etmeyin arkadaşımda hemoroid sürecine şahit oldum onunki baya ileriydi ameliyat oldu felan bir anda olan bir sey degil onunki ama olsun yani az veya cok neden aci cekesiniz ki bence gidin. Bebegin dogumu uzun mu sürdü cok mu ikindiniz neden oldu