Piiiiiinaar oğlum 3 Ay 5 günlukken hem Sünnet hem dil bağı operasyonu geçirdi. Özel hastanede. Pipi de darlık var Sünnet olursa iyi olur dedi doktorumuz. Çocuk cerrahı ile görüşünce o da az bi dil bağı olduğunu söyledi, bizimki fazla değildi yani emmesine falan engel değildi ama yaşı büyüdükçe peltek konuşur falan dedi. 2sini de yaptırmaya karar verdik. Sünnet lokal anestezi ile oldu fakat dil bağı için uyanıkken yapılması mümkün olmadığı için ufak bir sedasyon uygulanarak uyutuldu oğlum. Ameliyathaneden çıktığında yarı baygındı, narkoz etkisi ile tuhaf sesler çıkarıyordu ve sürekli yüzünü gözlerini ovuşturuyordu o hali hiç gözümün önünden gitmiyor çok üzülmüştüm. Zaten operasyona başlamadan 2 saat önce karnını doyur dediler öyle yaptım ama ben çıkar çıkmaz emzirebilcem zannediyordum. Ama bize 2 saat daha emzirmek yasak dendi ve de narkoz etkisinden kurtulması için uyutmamam da gerekiyordu, çocuk uyumak istedikçe ben uyumasın diye orasını burasını gıdıklayıp mıncıklayıp duruyordum. O anlar çok zordu. Hiç susmadan hep ağladı oğlum hem aç hem uykusuz hemde narkozun etkisi çok etkiledi. Artık emzirebilirsin dediler asla mememi tutamadı, yanımda her ihtimale karşı sağdığım sütü götürmüştüm biberonla vermek istedim asla tutamadı biberonu da. 1 saatte beslemeye çalışmakla geçti. Sonra hastaneden çıktık arabada uyudu eve gelene kadar, eve geldik hala uyuyordu dedim uyurken emzireyim uyanıp ağlamaya devam etti, sonra aklıma kaşıkla beslemek geldi. Sütümü kaşıkla verdim ağzına biraz doyurdu karnını uyudu sonra. Uyandığında tekrar zor bela biberonla süt verdim biraz uğraştım yine ama bu sefer daha kolaydı. Karnının iyice doyduğundan emin olunca doktorun verdiği parol ağrı kesici şurubu icirdim tekrar uyudu. Uyandığında ne Sünnet ne dil bağı hiç bir operasyon geçirmemiş gibi şen şakraktı evladım kendine gelip eski haline dönmüştü resmen. Ben bu yaşadığımız aksilikleri dil bağı operasyonuna bağlıyorum, sanırım çocuğun dili uyuşuktu onun için beslenemiyordu. Sünnet kısmına gelince, pipisi sargılıydı 3 gün duş aldırmak yasak denmişti, 3.günün sonunda sargıları çıkarıp duş aldırmıştım ve günde 2 kere doktorumuzun verdiği kremi uygulamıştım. 1.haftada kontrole gittiğimizde doktorumuz tamamen iyileştiğini söylemişti. Sünnet ile alakalı hiç bir sorun yaşamadık, çiş yaparken ağlama vs. Hareketleri artmadan yaptırdığımız için çok memnunuz bu durumdan. Bizim sürecimiz bu şekilde ilerledi biraz uzun yazdım kusura bakmayın 🌸