Momofleos İyi akşamlar kızlar Bebeğim 31 günlük ve son 10 gündür falan kabızlık problemi var poposuna uyarıyla kakasını yapıyor. Mamasının içine zeytinyağı koysam olur mu acaba sakıncası var mıdır? Doktoruna da danışmadım
Meloakar Momofleos Sakıncası yok biz koyuyorduk doktor koy dedi uyarı vermek alışkanlık yapıyor o yüzden yapmamanızı öneririm
Damlasu23 Momofleos zeytin yağnı verdikten sonrada 2 3 çay kaşığı ardından su verin benm kızımda böyle işe yaradı uyarmak bnce kötü bir zaman sonra alışkanlık haline gelir
Momofleos Meloakar evet o yüzden artık uyarmak istemiyorum 🙄 peki zeytinyağı koymanın faydası oldu mu size rahat yapabildi mi bebişiniz?
Hilalyusra Canım aynı sorun bendede vardı zeytin yağı kullandık ama biliyosun market yağları katkılı fazla etki bulamadık doktor bize biogai damla önerdi bağırsak florasan düzenliyor onunla kakasoni yaptı 7 gün sonunda bence bir dene
Momofleos Hilalyusra evet canım dokyorumuz bize de o damlayı yeni yazdı inşallah faydasını görürüz. Ekstra zeytinyağını mamaya koyma olayını da deneyeyim has yağım var şükür 🙏🏻
Meloakar Momofleos aslında pek etki etmedi ben mama meme olarak gidiyordum manasını değiştirdim düzeldi 2 3 günde 1 yapıyor doktor dedi her bebek aynı değil o yüzden akışına bırakıyoruz ben 2 günden sonrs masaj yapıyorum karnına bacaklarını karnına doğru bastırıyorum 2 dk içinde kendi yapıyor
Momofleos meltmsenturk ıtır diye bir bitki var incecik dallar şeklimde onu zeytinyağına bandırıp anüsüne koyuyoruz onu çıkarmak için ıkınınıncq kakasını yapıyor zeytinyağınında etkisiyle
Momofleos Meloakar aptamil conformil kullanıyoruz mama olarak + memede veriyorum ilk zamanlar her gün kendi yapıyordu bir ara 1 hafta kadar bebelac kullanmıştık ondan sonra kabızlık başladı çocuğumda şuan aptamille devam ama toparlayamadı 🫤
meltmsenturk Momofleos kovanın içine suyu ılık su koyup içine bebeği koyup biraz bekleyin anne karnı gaz çıkarma pozisyonu olunca hem kakayı hem gazı iyi çıkarıyorlar. Sudan çıkardıktan sonra masaj yapın tabi önceleri bizimde iki günde bir yapıyordu hergün suya sokuyorum hergün düzenli kakasını yapıyor maşallah
Meloakar Momofleos mama değişince kabızlık yapıyor bizde conformil kullanıyoruz kilo da aldırıyor gayet güzel bi mama umarım düzelir