minikoalam Kizim aktif sekilde konusuyoe bezinden rahatsiz cisini kakasini soyluyor hatta bezinde kaka varsa asla ustune cis yapmiyor degistir cikart vs diyoe egitime baslamaya karar verdim şu son 1 haftadir ara ara hadi cis gelince tuvalete gidelim kakayi oraya yapalim vs diyorum bi basamak ve aparati var kendisi tek cikiyor iniyor oturuyor gunde 50 kez ama asla oraya cis yapmiyor kendisni gaz çıkartmaya zorluyor anne ben pirt yaptim bitti diyip kalkiyor sonra bezini takinc abeze yapiyor :) bezi cikarttim 2 gundur evde bu seferde cisim geldi diyor ama o an gidene kadar altina yapmis oluyor Renkli desenli kilotlar aldim heveslenmwsi icin bayildi simdi dunden beri onlari giyiniyor kirlenmesin annecim cisin gelince buna yapma tuvalete gidelim diyorum ama tabi gidene kadar yapmis oluyor birde tuvalete surekli bu buyuk ama ben korkarim ben duseim vs diyor Acaba sirf bu yuzden kucuk klozet görünümde ki lazimliklardan mi alsam diyorum? Cunku surekli oturunca ama bu tuvalete buyuk ama ben duserim ben korkarim seklinde sohbet geciyor o yuzden uzunda oturmak istemiyor 1 dk oturup kalkiyor surekli.. Sizler tavsiye eder misiniz. Birde ogle uykusunda bez takmiyorum 2 gundur yet yatagai yaptim alez serip orada yatiyor cis yapmiyor ama uyanir uyanmaz götürüyorum yine cis yapmiyor yataktan kalktiktan sonra 5 dk icinde falan altina islatiyor yatak pis olmasin diyoe ama yine tuvalete gitmek aklina gelmiyo😅😅 ona ait bi tuvalet oluesa belki alismasi daha kolay olur diyorum sizlerin dusuncesi nedir bu konuda
Ftmvrs13 minikoalam bence klozet almak yerine öyle bi muhabbet geçtiğinde evet annecim burası büyük ama sende büyüdün güçlü oldun ben senin yanındayım istersen elimden tutabilirsin ben sen çişini yapana kadar beklerim güçlü kızlar korkmadan çişini yapabilir vs deseniz belki faydası olur
BirVeraAnnesi35 minikoalam ben oturakla alıştırdım kolayda alıştı bide öyle deneyin isterseniz kızım klozetten korkuyor hiç sevmiyor ama kendi oturağını çok sevdi sesli müzikli bide
2cocuk_1anne_ minikoalam belli kı bebeğin Klozet ten korkuyor Normal yer tuvaleti varsa terlik giydirip çömelip yapmasını sağlayın yada hoşuna gidecek lazımlık alın
Aybersa minikoalam kesinlikle lazimlik almalısın bence , ben Pilsanin hayvanlilarından aldım . Önce onu benimsedi , sonra da yapmaya çalıştı , oğlum da 26 aylık ve konuşmuyor, sadece ince bir cissss sesi☺️
minikoalam Ftmvrs13 evet söylüyorum ama kabullenmiyor düşerim diyor Tutuyorum seni diyorum onada izin vermiyoe beni elleme birak beni tutma birak modunda surekli
tombikdonerkankasiiskender Bizde pazartesi başlıcaz inş bende fisher price aldım gidip oturuyo şimdi çişimi yapcam diyo gel çıkaralım bezini yap o zaman diyorum kaçıyo çıkarma diyo pazartesi tamamen çıkarıcam sabah uyanınca bakalım nasıl olacak 😬
minikoalam 2cocuk_1anne_ var ondan daha cok korkuyor buraya kesin duserim diyo😀😀😀 ama dün aksamdan beri klozete 8 kez cis yapti gece bez taktim sabah kuru uyandi uyanir uyanmaz gittik tekrar cis yapti
2cocuk_1anne_ minikoalam oyy maşallah 🥰 Ne kadar sevindirici bir ley dimi yaa bende aynı duyguları yaşıyom kızım tuvalete yaptıkça dünya benim oluyor 😂😂 Daha düzeniniz bozulmaz inşallah anlamıştır artık tuvaleti
minikoalam 2cocuk_1anne_ insallah sabahtan beri gidip oraya cis yapti ama 2 kez altina kacirdi bakalim tum.halilaei kaldirdim valla evden koltuk ustlerine 2 kat ortu serdim yapcak baskada bisey yok😂
2cocuk_1anne_ minikoalam yok tabi canım olacak o kadar Benim de kızım dün kakasını tuvalete yaptı ne güzel dedim bugğn altına yaptı battı kıyafeti 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Tam alışana kadar yalıcaz bunları
minikoalam 2cocuk_1anne_ haha benimkide ilk kakasini kuloduna yapti yaparken anne kakam geldi dedi kaslarini tutamadi daha normal dedim 3 saat sonra cis icin tuvalete oturdu ama kakasa yapti sanirim ishalde olmus biraz şuan birde covid pozitif cok sukur ates bugun yok halsizlik yok ben yinede egitimi birakmak istemedim hasta gibi olmayınca Ins dogru olani yapiyorumdur
2cocuk_1anne_ minikoalam ayy Rabbim şifa versin çok geçmiş olsun Ateş halsizlik yoksa eğitime ara verme Ama ishal olduysa biraz zorlanır sanki İnşallah bir an önce atlatır hastalığını
minikoalam Aybersa benimki konusuyor aktif sekilde derdini anlatiyor bugun sok marketre gördüm pilsanjn tuvaletinden klozet seklinde alalimmi sana kucuk tuvalet diye yok istemem evde var dedi😆 bakayim simdilik yapiyo yapmaz gibi olursa hemen alicam
minikoalam 2cocuk_1anne_ insallah canim 1 kez ishal gibi yaptı sonra normal yapti ishal degil demekki diyorum
Zeysare minikoalam benim de kızım tam 27 aylık. Aynı şekilde O da ısrarla tuvalete çişini yapmıyor ama İlginç olan şu ki üzerine de yapmıyor.Bir gün hiç bez takmadım.Akşama kadar hiç çişini yapmadı artık ben dayanamayıp bezini taktım. Bezini takar takmaz çişini yaptı ve günüm birikimi bezi taştı. KEndine ait klozet şeklinde lazımlığı da var fakat ona da yapmıyor.Bu sorunu nasıl aşacağız bilmiyorum. Israrla çişini yapmak istemiyoR. Çişinin geldiğini anlıyor fakat tuvalete yapmıyor ilginç bir şekilde de üzerine yapmadan da çişini tutabiliyor. O gün sık sık tuvalete oturttu ama yok yapmıyor. Pes ettim bende ama çişini n kakasinin geldiğini anliyor. Siz nasıl yendiniz bunu. Ne yapmam lazım ?
2cocuk_1anne_ Zeysare bu hazır olmadığını gösteriyor canım Bence bez bağlamakla iyi yaptın çünki çiş tutma hiç iyi değil sabahtan akşama kadar basım dayandı sağlık sorunu çıkmasın sonra Bir ay sonra tekrar deneyin inşallah o zaman istediğiniz sonucu alırsınız
Zeysare 2cocuk_1anne_ teşekkürler, evet 2 gündür deniyoruz ve çok şükür daha başarılı sonuç aldık. ayrıca tuvalet alışkanlığı için sticker yapıştıracağı duvara asılabilen bir aparat var . bizim çn çok teşvik edici oldu. Onun sayesinde yendik diyebilirim.