Ahsen211016 Kızlar kızımın ateşi 38.5 ilaç verdim bi saat oldu duş aldırdım geçmiyor ne yapmam lazım önerdiğiniz bişeyler var mı
MiracAlpinveUmutunAnnesi Ahsen211016 Geçmiş olsun benimkinde de şuan ateşli alnına ve eklem yerlerine bez koyun
AloneMom Ahsen211016 alnına eklem yerlerine ıslak bez koyun.3-4 saatte bir ateş düşürücü verebilirsiniz. Çünkü inatçı ateş saat gelince hemen çıkıyor geri. Fitil varsa ateş düşürücü yerine daha etkili olabilir Kaç aylık bebek bilmiyorum ama dolven-parol gibi dönüşümlü kullanın ay olarak uygunsa.
MySunny Ahsen211016 1 saatte düşmediyse, 6 aylıktan büyükse Dolven verin. Ve birde enjektörle kilosunun tam yarısını verin şurubu. Ateş düşürücü şurupların etkisi dozajında tam vermek çok önemlidir.
Ahsen211016 AloneMom fitilimi komşumun kızı rahatsız diye vermiştim bugün kızım akşamına hasta oldu 😢 Calpol verdim 2 de dolven vericem saati gelince 3 saate bir versem uygun olur mu 19 aylık kızım 20 ayıma az kaldı
MiracAlpinveUmutunAnnesi Ahsen211016 Benim ki de koydurmuyor malesef ya ama oyun yapa yapa az da olsa koymaya çalışıyorum
Aysimannesi Ahsen211016 1 ölçek = 5 cc oluyor , az vermişsiniz . 8-10 ml yani 2 ölçek verebilirsiniz Calpol . 4-6 saatte bir .. ayı uygunsa dolven ile dönüşümlü verin. Ilık uygulama ve gerekirse ılık duş aldırın
Ahsen211016 MySunny enjektörüm bozuk mu bilmiyorum çekmiyor yarısına kadar veriyordum Yani kızım asla ilaç içmek istemediği için elime çarpıp ilaç döküldüğü için hep enjektörlüde veriyordum bugün yarısına kadar çekti Sadece
MySunny Ahsen211016 enjektör 1 milime kadar bile çekiyor olsa yeterli.Şöyleki 5 kiloysa çocuğunuz misal, 2 defa 1 mil 1 defa yarım mil yaparak 2,5 cc ye tamamlamış olursunuz😊 yani kilosunun yarısı olur.
Ahsen211016 Yani İlacın içindeki ölçekle çekiyordum enjektöre yarısı kaşıkta kalıyordu anlatabildimmi bilmiyorum bende rahatsızım eşim de öyle 😩
Sinemisssss Ahsen211016 dolven cok etkili 4 saate bir , çoraplarını limonla ıslatıp giydirin ben kızımın ateşini öyle geçirdim duş ise asla kafasını ıslatmayın
Limonn Ahsen211016 bizimde aynı bu 3.gecemiz doktorumuz calpol pedifeni 4 saat arayla donusumlu vermeye devam et dedi 2 gundur oyle yapiyodum ama surubu cok kusunca yarim fitil yaptim az önce disten kaynakli sanirim
elcn4139 Ahsen211016 ılık bez koy eklem yerlerine. Örtme vede calpol pedifen4 saate bir dönüşümlü ver.
Ahsen211016 MiracAlpinveUmutunAnnesi bende öyle yapıyorum uyuyor şuan alnında bez başında bekliyorum 😢
Snm_arya Ahsen211016 ayak altlarına limon sıkın hatta çorabını limon suyuna batırıp giydirin direk etkisi olacaktır hem ilaç kullanmamış olursunuz