Hasretec Kizlar bir aylık bebeğim sabahtan beri kakasını yapmıyor sadece çiş yapıyor ne yapmalıyım ağlayıp duruyor eşim ac kalıyor diye aptamil 1 mama aldı versem mi saat 3 ten beri uyumuyor
Batal24 Hasretec bezinde kan görüyor musunuz eğer bezinde pembemsi bi renk görürseniz yetersiz besleniyor demektir
CankizimRavzam Hasretec canım anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal bez kaçtane doluyor günlük aslında önemli olan çiş sayısıdır hava sıcak üstünü inceltin ılık bir duş aldırın gaz masajı yapın annesi büyük ihtimalle gaz ve cisli bez sayısı günde kaç ??
Hasretec CankizimRavzam 6 7 kere cisli bez alıyoruz günde ama bugün kaka yapmadı hiç ve benim ilk bebeğim çok korkuyorum huysuzluk da
Serdemm304 Panik yapmayin anne sutu ile besleniyorsa 7/10 gune kdr kaka yapmasi normal, gunluk 5 çişli bez aldiysaniz doyuyordur, bebektir aglar gazi vardir ya soguktur yada sicaklamistir, burnu da tikali olabilir bir bakin
22032022 Hasretec korkmayın hiç ben ebeye demiştim ki hergün gün bi defa kaka yapıyor normalmi dedim oda Ooo 7 güne kadar yapmadıgı günler gelecek ama 8. Gün doktora götür demişti şuan 4 aylık Bebegim yaklaşık 2 bucuk ayı geçkinde Kakası 3 gün 4 günü buldugu oldu bende artık normal karşılıyorum anne sütü alıyorsa çiş sayısı önemli Kaka degil çünkü şuan gıda almadıkları için Kaka pek önemsenmiyor
CankizimRavzam Hasretec korkma canım benim cisli bez sayısı normal gazı vardır kakasını da yapar masaj yap bolca kakasını yapincada kan varmı diye bak alerjik bebek de olabiliyor bazen
22032022 Birde şunu ekleyeyim 6 aydan önceki bebeklerde kaka yapmamak kabızlık olmuyormuş yani kabız demek sert dışlı diyelim k 5 gğn kaka yapmadı ama 6. Gün kakası sıcı geldi o kabızlıktan ötürü degil yani ıkınması vs gazdan olabilir gaz çıkartmak istiyordur
Byzcgty Hasretec mama vermek zararlı bişey değildir hiç bişey olmaz verin toksa zaten diliyle iter ama illa kaka yapacak diye birşey de yok hergün kaka yapmak zorunda değil kabız da olmuş olabilir çok telaş etmeyin 😊
Hazen Hasretec bizim doktorumuz 2 gün kakasını yapmaması normal demişti ama bir ara kabız oldu yavrum kullandığım mamadan dolayı acile gittik hemen sindirim için damla ve fitil verdi ondan sonra rahatladı kızım sizde baktınız durmuyo çocuk hemen doktoruna gidin boşu boşuna acı çekmesin 🙏
Alparslanveannsi Hasretec anne sütü ile beslenen bebek 10güne kadar yapmayabilir ama bende pazartesi günü 1 haftadır ağlıyor yapmakta zorlanıyo diye götürdüm doktora poposunun girişinde çatlak olduğu için acıyo diye yapmamış 2 tane krem verdi düzeldi. Birde ben pazartesi gününe kadar zeytin yağı sürdüm poposunun girişine sonra da gaz masajları yaptım ayaklarıyla oynadım bisiklet hareketi yaptırdım yarım saate yapıyodu kakasını ama ishal olduğu halde ağlayarak yapıyodu çatlaktanmış meğerse. Sizde bi zeytinyağını deneyin normal pişik kremi vs de olur amaç kayganlaştırsın. Baktınız yapmıyor doktora götürün belki çatlak vardır sizde de