Asenaeylul merhaba benim bebeğim de 6,5 aylık. Benim doktorum sabah kahvaltı olarak ve öğlen ya da öğleden sonra 1 öğün olarak ver dedi. Ben aynı zamanda emziriyorum ve mama da veriyorum sütüm yetersiz olduğu için. 6 aylık bir bebek günde 12-14 saat uyuduğu varsayılırsa, uyanık olduğu sürede 2,5 -3 saatte bir beslenmeli diye okumuştum, doktorum da bu bilgiyi teyit etti. Bu da şu anlama geliyor 6 aylık bir bebek günde 5 -5 defa besşenebilir. 6 aylık bir bebeğin ek gıdası toplam beslenmesinin %50′ sini geçmemelidir. Yani Max. 3 defa ek gıda verebilirsiniz. Onun dışında da emzirme ya da mama olarak besleyebilirsiniz. Ben her birini 1 olarak sayıyorum . Eğer 3 size çok geldiyse şöyle yapabilirsiniz; 1. sabah uyanınca emzirme ya da mama peşine 2. 2,5 saat sonra kahvaltı ek gıda 3. Mama ya da emzirme yine 2,5 -3 saat sonra 4. Ana öğün ek gıda yine 2,5 saat sonra 5. Mama ya da emzirme 6.Mama ya da emzirme şekilde yine 2,5 saat sonra . Zaten kalan sürede uyuyor olacaktır herhangi bir problem yoksa. Bu mama ya da emzirmelerin birine isterseniz sadece yarım meyve gibi ara öğün koyarak doktorunuzun dediği gibi 3 öğün de ek gıda yapabilirsiniz.