Mineladamoms Merhaba hanimlar e devlet uzerinden isim degistiren varmi acaba ? Herhangi bir ucreti oluyormu,bide mahkeme falan oluyormu?
Dem Mineladamoms isim değişikliği için dava açmanız gerekir nüfus da ancak maddi hatalar düzeltilir harf hatası gibi. Bunun dışında ikematgahinizin olduğu yere göre asliye hukuk mahkemesinde dava açmanız gerekir. Reşit değil ise kişi anne ve babanın ortak talebi aranır 🌺
ruzgrnanns_35 Mineladamoms nüfus müdürlügüne gidiyorsunuz niye degiştirmek istediginizi soruyorlar isminiz dalga geçilebilecek kulaga kötü gelen insanlara tuhaf gelen bir isimse sizi mahkemeye çagırılar ama isimde bişey yok sadece aiz begenmiyorsunuz diye istiyorsanız pek umursamıyorlar kolay kolyada mahkeme yapmazlar evli olmayanla anne babaya dava açıp degiştiriyor ama evlilerde öyle bir durum yok diye biliyorum
Duygu-s İsim değişikliği e devlet üzerinden olmuyor maalesef. Öncelikle nüfus müdürlüğüne başvurup mahkeme kararı aldırarak değişiklik yapabilirsiniz
Duygu-s Dem bende keyfi isim değişikliğinde mahkeme kararı gereklidir demek istemiştim aslında . Harf hatası gibi şeyler elbette kaymakamlık idare kurulu kararı ile gerçekleştirilir
gozdeteacher Mineladamoms Yalnız burada idare kurulu kararı ile diyor. Yani her türlü dava açılması gereken bir durum isim değişikliği.
Fasulye12 Mineladamoms Bilgim yok 199 u arayıp öğrenebilirsiniz. Bende sonradan kızlık soyadımı almıştım bu şekilde başvurup. O da önceden mahkemeyle oluyordu evlilik sonrası.
Mineladamoms 199 arayip sordum.hanimlar kurul karar verirse degisiyormus.mahkeme falan yokmus sadece 37 tl kimlik ucreti odeniyormus