294129 Kızım neredeyse 7 aylık olacak ek gıda dönemine geçtik fakat yemiyor bir çay kaşığı ya yiyor ya yemiyor ağzını bile açmıyor sadece mama yiyor Benim gibi olan anneler var mı ? Bana akıl verin ne yapmalıyım ☹️
Buglem6161 294129 benimde kızım 8 aylık yemiyor sadece çorba yapıyorum kabak havuç patates tavuklu onu seviyor
Semihinannesi 294129 sevdiği birseyler yapmayı deneyin mesela ben sabah haslanmis yumurtayi ezdim icine peynir ve pekmez koydum azcikta yogurt koydum oyle yedirdim zaten ilk zamanlar en fazla 3corba kasigi falan yedirdi oyle cok yemesini beklemeyin bazı bebekler hemen alişamiyo bu surece
1kiz1oglan- 294129 açken veriyorsun dimi , bebekler şekerli şeyleri daha çok severler muhallebi tarzı şeyler denedin mi
ofkelisirin 294129 o ara kziim da öyleydi zorlanmadım hiç açken teklif edin yoğurt taze meyve verin yanında ben öyle alistiydim tek tadım istemedi hiç
294129 İlk başlarda yiyordu aslında ama yeşil kabak verdim ondan sonra kusmaya başladı daha da başka birşey yemiyor zaten çok fazla yemesini beklemiyorum fakat ağzını bile açmıyor
294129 1kiz1oglan- Evet açken deniyorum tatlı çok vermek istemiyorum sebze yemez diye öyle söylüyorlar
[silindi] 294129 sürekli aynı şeyleri yemekten sıkılıyor olabilir az önce bebeğim mamasını yemedi başka mama yaptım gayet güzel yedi farklı tarifler deneyin
Meriyyy 294129 suyu çok seviyor her verdiğimde içiyor bende 2 gündür şöyle bir yöntem buldum suyu kaşıkla veriyorum. 2 kaşık su 1 kaşık mama şeklinde veriyorum bu şekilde biraz yiyor
Meriyyy 294129 biz 7 ay 15 günlüğüz hala yemiyor ek gıdaya başladığımız ilk bi kaç gün çok sevmişti sonra ağzını kitliyor resmen tadına bile baktıramıyorum bazen
294129 Meriyyy Ya resmen aynı durum vallahi bende de aynı şekilde oldu hatta şaşırmıştım ilk başta o kadar yediğine şimdi ağzını bile açmıyor
ahannelik 294129 biz 9 aylıgız kasıgı gördüğü an daha agzına bile sokmadan öğürme ruh haline girip kendini kusturmaya çalışıyo bogazına koymusumda tıkanmış gibi yapıyo hatta bi keresinde kusturmayı basarmıstıda dediğim gibi daha kaşığı görür görmez 🙄 şoklar içinde izliyorum onu bunu nasıl basarıyor diye 😳
294129 ahannelik Benim kızda gerçekten anlıyor kaşığı ağzına dayadığım zaman artık çöl moralim bozuluyordu doktora götürdüm doktorum fazla zorlama dedi
Glcntna 294129 aynı posttu açtım ağzını açmıyor kitliyordu .biri bvl dene dedi bende yemeğin yanında mücver sabah pankek elinde tutabileceği bişey yapıyorum . Kendi yiyor . Bende ağzına yemek götürürnce açmaya başladı . Bu şekilde bi deneyin isterseniz
Glcntna 294129 doktoruna sordum yemek seçiyor dedi bide canım karıştırarak değil ayrı ayrı ver artık bazı şeyleri
Samyeli008 294129 Benim kızım da 7 aylık oldu ilk başta yerken şimdi yemiyor sabah peynir yumurta yoğurt karışımı yapıyorum zar zor birkaç kaşık yiyor. İrmikli meyveli muhallebi eh işte. Akşam da sebze püresi yapıyorum ama pek sevmiyor maalesef. Kaşık görünce ağzını kapatıyor ben de elimle yediriyorum o zaman yiyor bi de öyle deneyin isterseniz
Samyeli008 294129 3 gün kuralına uydunuz mu? Ben uymaya çalışıyorum ama bu gidişle bitmez bu tadım işi 2 güne düşürdüm çok alerjik olmayan yiyecekleri😂
294129 Samyeli008 İlk başlarda uydum şimdi yememeye başlayınca bıraktm hergün farklı şeyler vermeye çalışıyorum
Lema Daha kücükmüs ek gidaya baslayali nekadar olduki zorlamayin sakin onun midesi kücük yavas yavas alisiyor yemege Mama suan icin ana ögünü onun, ek gida ise ara ögün
294129 Lema Yeni 7 aylık olacak kızım zorlamıyorum zaten ama hani böyle yememesi kilo almasına engel olur gelişim geriliği olur mu korkuyorum ya böyle devam ederse