Asivemavi Kızlar bebeğim 9,5 aylık geceleri emmek için çok uyanıyor yeni doğmuş bebek gibi :) sadece anne sütü ve ek gıda ( bu aralar diş sebebi ile çok yemesede ) alıyor. Acaba gece uyumadan önce arı mama versem olur mu ?
AngelMotherr Asivemavi hiip daha iyi canım onlardan ver 5 tahıllı olan sıfır şeker meyveli olandan aldım busfer benim oğlumda 9 aylik mama içiyor sık uyanıyor dün evsahibimiz okudu dün gece 2 kez uyandı 7 de uyandık şükürler ettim nazar çok değiyor yaaa
Pol34 Asivemavi uyanacağı varsa yine uyanıyor arı mama yerine hipp alın içeriği daha temiz ve besleyici. İçine ben bazen muz rendeliyordum bazen elma bazen armut artık ne varsa evde 1 dilim kadar, üstüne 2 kaşık kadar hipp kaşık maması ve sıcak su bir kaç damla da zeytin yağı. Uyuyor mu hayır uyanıyordu 15 aylık olacak halen gece 10 kere kalkar
Dondurmalikahve Asivemavi Ya tabii ki diş çıkardığı için gündüz az yiyorsa gece uyanmaları olabilir fakat emen çocuklar sık sık uyanır. Hele ki diş çıkarıyorsa. Ben bunun emzirmekle alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü bebeğiniz destekli uyuyor aynı şekilde mama da alsaydı veya sallansaydı yine uyanacaktı. Hatta emzik falan çocuklar bile gece uyanır. Çünkü desteksiz uyumuyor tekrar derin bir uyku evresine geçmek için de destek bekliyor. Arı mama yerine şöyle yapabilirsiniz yulaftan veya irmikten bir mama yapabilirsiniz. En azından deneyin buna rağmen hala uyanıyorsa bilin ki açlıktan değil Çünkü irmik ya da yulafla falan mamaların tok tutmaması imkansızdır.
Kuzeybabyy AngelMotherr bazı bebeklere ne yedirirsen yefir uyanır mesela oğlum ☺️ Emmekle alakalı olduğunu düşünüyorum
Burcubuse26 Hip tahıllıdan veriyorum meyve katıyorum içine ama genede uyanıyo emiyo dün gece hatırlamıyorum o kadar çok kalktıkki dişte yok uykusuzluktan ölüyorum
Laren Asivemavi 1 kaşık irmik 1 kaşık pirinç ununu pişirin içine meyve ekleyin pekmez ceviz vs de olabilir. Arı mamadan daha besleyici tokta tutuyor