Ben de bebişli ve covidli bir ana olarak şunları yaptım ve 3 günde iyileştim (3 doz aşılıyım) :
-1 çk bal-1 çk rendelenmş taze zencefil-1 yk limon karıştır iç, günde üç kere
-Taze sıkılmış portakal suyu ve iki gün kemik suyuna çorba.
-Çocuk doktoru emzirdiğim için grip ilaçları kullanamayacağımı söyledi ama zincoford diye bir şurup verdi sabah akşam günde bi tatlı kaşığı içiyorum.Çinko çok önemli covidde. Emzirmiyorsanız da magnezinc önermişti doktor bir arkadaşım çinko takviyesi için. Eşim ondan kullandı covid iken.
-Kas ağrısı için parol veya minoset
-Günde 1 redoxon
-Mutlaka maskeli olun, emzirirken veya bebiş kucağınızdayken çift maske takın, ellerinizi sık sık yıkayın. İkiniz de covid olsanız dahi sizdeki virüs yoğunluğu bebişten fazlasysa veya varyasyon farklı ise tekrar enfekte olabiliyor.
-Bebiş için evde mutlaka ateş düşürücü fitil bulundurun. arada 4 saat olmak koşuluyla paranox s fitil (kilosuna göre değişiyor fitilin ölçüsü) ve ibufen şurup değişimli olarak verdik biz. kalan zamanlarda da düşük tutmak için eklemlere ıslak bez ve ılık duş. Fitil şuruptan çok daha hızlı düşürüyor.Ateş dirençli ve hızlı çıktı benim bebeğimde. Panik yapmayın öyle olursa hemen ılık duş ve eklemlere soğuk sudan geçirilmiş bez.
-Sizin bebişiniz 1 yaşında imiş. O zaman umca da kullanabilirsiniz ama yine de doktorunuza danışın tabiii ki.
çok geçmiş olsun🌸