2cocuk_1anne_ merhaba benim kızım 31 aylık çişi kaka farkediyor ikisinin farklı olduğunu kabul ediyor yani ve kakayı saklanarak yapıyordu ordan anlıyordum mesela sürekli ço uğa 15 dk da Bi çişin varmı diye sormak çocuğu sıkıyor 2 kere denedik biz ikisinde de farkettim diğerinde ise bezin bitti artık bez almayacağız sende benle baban gibi tuvalete yapacaksın dedim belki komik olabilir ama çişi ve kakayı arkadaşlarının yanına gönderelim dedim ilk gün sürekli kaçırdı çok normal tutmayı bilmiyor yaptıktan sonra söyledi kızmak söylenmek yok sadece bak Bi kere kaçırdın ama Bi dahakine söyle tuvalete gidelim dedim tamam dedi her gittiğimizde abit durup yapmadı mesela suyla oynadı diş fırçasını istedi onunla oynadı tuvalet kağıdı ile oynadı ama oynatırken hep oturmasını sağladım otururken daldığı Bi anda yaptı bak yaptın gördün mü başardın çişi kurtarıp arkadaşına gönderdin dedim sevindi alkış yaptık el yıkayıp çıktık sabun kullanmak hoşuna gitti benim bebek sabunun var dedi 2. Gün daha az kaçırdı yine aynı şekilde sıkıştırmadan etmeden ben tuvalete gidiyorum gelecekmisin yada beni tuvalete götürür müsün dedim oda hoşuna gitti beraber gittik kendinin de oturup beklemesini söyledim o şekilde 2. gün de bitti. bakın Bi ayı geçti hala kaçırma oluyor ara ara daha dün kaçırdı mesela yani 1 ayda tamamen kesilmedi ama sürekli de kaçırmadı Biz kaka da çok sorun yaşadık kaka yaparken baktı korktu sonrada poposundan çıktığını görünce tiksindi hemde beklettikçe yapmakta zorlandı ama ağlayarak değil olsaydı şurup filan alacaktım hatta o duruma gelmedik şükür ama eğer başlayacaksınız gecede bırakın ama derdini anlayabiliyor mi çiş kaka diyebiliyormu en önemlisi bunlar ben 3 gün hiç Bi iş yapmadım uyuyana kadar hep gözetledim baktım öncesıvı aldıktan yarım saat sonra sordum 3 4 gün sonra 1 saate çıktı şimdi 2 yada 3 saatte tuttuğu oluyor ama kendi söylüyor çişim var anne diye o şekilde gidiyoruz heveslendim ek için boxer yada külotları beraber seçebilirsiniz yada oyuncak bebeğini tuvalete götürelimmi diye sorabilirsiniz bizde biraz işe yaradı bunlar