Merhaba sevgili anneler,
Kızım için keçi sütünden yoğurt mayalıyorum ancak bir türlü tutturamadım. Normalde de evde yopurt yapan biriyim ve hiç böyle olmadı. Mayalayıp fırımda beklettim olmadı, sarıp sarmaladım olmadı.Sıcak yaptım ılık yaptım yok olmadı. Yoğurtla mayaladım olmadı, probiyotik maya ile yaptım o da ilk başta tutmadı sonra fırında 3 saat 60 derecede bıraktım, anca öyle tuttu. Onda da tutan yoğurtla tekrar yoğurt mayaladım yine olmadı. Artık hergün deneme yapmaktan yoruldum. Neden tutmuyor anlayamadım. Sütten mi, havalar sıcak diye mi bilemedim. aynı durumu yaşayıp çözüm bulan var mı?
yoğurt yapma makinası alsam mı diye düşünüyorum, tavsiye verebilecek olan var mı?
bir de probiyotik maya ile mayaladığım yoğurttan tekrar yoğurt mayalayamıyor muyum, mayalar çoğalmıyor mu bilen var mı?