NasMommy Kızım bugün 6 aylık oldu.Ek gıda serüvenimiz başlıyor :) Sizler nasıl başladınız , neler yedirdiniz başlangıç evresinde ? Önerilerinize ve tariflerinize açığım ☺️
babyandmom1 NasMommy havuç ile başladım çatalla ezip 1 çay kaşığı zeytinyağı koydum. Kabızlığa karşı. 3 gün boyunca verdim. Sonra kabak, bal kabağı, patates yoğurt irmik,yulaf, armut,elma vs. Devam ettim. 1 ayın sonunda da yumurta sarısına başladık
NasMommy Cennett34 aynen öyle şaşıp kaldım çok da araştırmıştım oysa ki ama sanki hiç bir şey bilmiyor gibiyim şu an :)
Zamansizportakal Ben de yoğurt kabak patates ve havuç ile devam ediyorum şuan tadımlara parmak şeklinde buharda haşlayıp eline veriyorum önüne koyuyorum kendisi uğraşıyor oynuyor bir parça bile koparsa kar sayıyoruö
NasMommy Zamansizportakal buharda haşlayıp püre yapmadan verdiğinizde tedirgin oluyor musunuz o şekilde yiyemez vs diye aslında o şekilde vermek daha doğru ama nasıl başladınız ?
Zamansizportakal NasMommy blw siye bir kitap var ondan cesaretlendim açıkçası püre yapınca bebeklerde tıkanma riskinin daha çok olduğu yazıyordu ve bebeklerde öğürme refleksi dillerindeymiş yetişkinlerdeki gibi boğazda değil ilk kabağı verince gerçekten çok tedirgin oldum ama baktım ki kopardığı parçayı hafif öğürüyor ama gerçekten de çıkarttı daha sonra patateste tıkanma gibi bişey oldu sandım çok korktum ama onda da çıkarttı açıkçası benim düşüncem çocuk morarmadık sürece müdahale etmemekti patates kabız yapınca zeytinyağı ekleyip çatalla ezeyim dedi ve baktım ki çocuğun ağzına tıkınca parça pinçik şeyi çıkartmakta daha zorlandı o yüzden eğer sabrım yeterse blw devam etmek istiyorum ileride elimde kaşık bulamaç yiyen bir çocuğun peşinde koşmak istemediğim için
NasMommy Zamansizportakal inşallah bu şekilde devam edebilirsiniz bende o kitabı alıp okuyayım teşekkür ederim