_ipekk18 Kızlar köfte ile yoğurt bir arada tüketmek sağlık açısından iyi değil deniliyor siz ne düşünüyorsunuz ?
Limonlusu _ipekk18 kalsiyum demirin emilimini azaltır. O yüzden et yemekleri ile yoğurt ayran tüketmek demir emilimini azaltır ve kansızlığa zemin hazırlar. Anneler hep et de yiyor ama kanı düşük diye serzenişte bulunur buyüzden.
_ipekk18 Limonlusu bebeğime köfte yaptım da yanında ne verebilirim diye düşündüm 6 aylık doktorumuz kendi avuç içi kadar verebilirsin dedi ama illa yanında böyle biseylere yesin bogazndan geçsin gibi hissediyorum o yüzden sordum teşekkür ederim öneriniz için 🥰
Limonlusu _ipekk18 Rice ederim. Tek başına köfte yeterli aslında. İlk 1 yaşta amacınız doyum değil tadım olmalı 😊 yanına birşey vermenize gerek yok 😊 yemekten sonra su verebilirsiniz.
_ipekk18 Limonlusu teşekkür ederim su vermiyorum zaten Doktorum tadimlara devam günde 3 öğün verebilirsin dedi hem tadım hem üç öğün nasıl anlamış değilim özellikle akşam yemeklerinde köfte tarzı şeyler 🤷♀️
Gamzii00 Yogurt da hayvansal kaynakli oldugu icin emilimi etkilemiyor ama bitkisel sutler vs gibi şeylerle birlikte verseniz kesinlikle etkiler