Uranus22 Merhabalar kızım prematüre 2,5 aylık fakat uykusu çok ağır geceleri uyandıramıyorum. Bazen 6 saat aç kaldığı oluyor zorla uyandırmaya çalışıyorum uyanmıyor aynı sorunu yaşayan var mı ya da bilgisi olan? Bu durum kızıma zarar verir mi?
Tugbaoyku09 Uranus22 daha Küçük uzun süre ac kalmaması lazım. Yüzünü islak bir mendille silmeyi deneyin. En olmadi sütunuzu ya da mamayi biberonla verin . Uyurken de emer acsa
Rcn81hn Uranus22 dr unuza da sorun ama 2,5 aylık bebek 7 saate kadar uyuyabilir hiçbir problem olmaz..bence hiç zorla kaldırıp da uyandırmayın ne güzel uyusun. Beslenmek kadar uyku da çok önemli. siz de dinlenin gündüz de bebeğinize çok daha verimli güzel vakit geçirebilirsiniz benim de bebeğim prematüre yattığında 4 saat uyuyor doktor 6 saate kadar uyursa uyandırma dedi ki şu anda 45 günlük düzeltilmiş.
Rcn81hn Tugbaoyku09 prematürelerde durum biraz daha farklı oluyor. Bir bebeğin uzun süre aç kalmasının sakıncası şekerinin düşme ihtimali. Ancak prematüre bebekler yogun bakımda kaldıkları için ve zaten hastanede belirli bir beslenme rutinleri oluştuğu için şeker düşme durumları pek olmıyor uzum süre aç kalabiliyorlar 3aylık bir bebek mesela 7-8 saat kesintisiz uyuyabilir..