Burda cok kez post da açtım kaka tutma sorunu ile ilgili.ben başıma gelmeden anlamadım sizler de hata yapmayın diye yazıyorum. Allah düşman başına vermesin çünkü.
Kızım herşeyiyle wc egitime hazırdı(kaka sahipleniyormuş bu hariç)
28 aylıkken denedık (3gün) kaka tuttu.
32 aylık denedık(10 gün)kaka tuttu.
Fakat 3 gün tutup aglaya aglaya kıloduna yapıyordu çişi öğrenmişti bir iki kaçırmada..
Neyse baktım artık sahiplenmiyor 37 aylık tekrar bez denemesi yaptık. Doktor bezi bıraktırmadan 1 ay onfe dulcosoft surup kullan acımadıgına alışsın dedi korkmasın dedi.
Ve ben geçen hafta bezi cıkarttım.kabız olmamasına ragmen, daima ayakta yaptıgı için oturarak yapamadı ve gene tuttu. Sonra ne mi oldu. 3 günde bir lavma dısında kendı istegiyle kaka yapamaz oldu. Cocugu ishal hale bile getrdim onu bile delirerek tuttu, lavmayı 1 saat tuttu. 2 günün sonunda değil her an her dk zıplıyor hopluyor delirmiş gibii elini yüzüne vuruyordu. Lavma travması ayrı, kakayı geri yollamak için delirmesi satlerce ayrı bi travma oldu. Haliyle tekrar bezli.. asla zorlamıyorum. Doktorlar artık lavma yapamam diyor. Simdi oyun terapisine basladık ilk terapide dikkati dagılmış salmış. Tabi acımıyor sadece korktugunu soyluyordu popoyu kılıtlıyordu. Şuan bezine yapıyor pedagogsuz bezi de bıraktırmam bidaha zaten. Demem o ki cok dikkat edin 10 gün uyku uyumadım geceleri uyanıp krize girdi, doktorlar diyorkı cocuklar haftalarca popoyu kılıtleyebilirmiş. Bi an hiç bitmeyecek sandım. Bezine yapması bile bana mucize geldi. Allah düşmanımın başına vermesin. Onları iyi dinleyin sagipleniyorsa bu topa girmeyin. Sıradan bir kaka tutma olayı olmuyor bazen korkudan lavmansız yapamaz hale gelıyorlar